Discussie: Vraag: Directie Ziggo
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 5 november 2009, 11:34
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

@BenJ:
Ik ken de situatie bij UPC uit ervaring want was destijds daar klant (woonde toen in Rotterdam, inmiddels verhuisd twee jaar geleden naar Utrecht).

Bij UPC was vanaf het dieptepunt van alle Radar/Kassa aandacht een complete omwenteling waarneembaar binnen een jaar. De helpdesk was daarna echt een verademing vergeleken met UPC daarvoor en Ziggo nu (bijna overdreven zelfs: dat telkens vragen aan het einde van het gesprek 'is alles naar wens verder', 'bent u tevreden over dit gesprek' en 'kan ik u ergens anders nog mee helpen' kun je ook overdrijven).

Natuurlijk kost een omwenteling tijd. Maar ik zie persoonlijk geen enkele verbetering los van een korte opleving begin dit jaar.

Kennelijk is Ziggo een stuk lastiger in beweging te krijgen dan UPC en kan ook Martine Ferment hier niets of niet genoeg in veranderen. Geen idee of het ligt aan slechtere systemen bij Ziggo, een slechtere organisatie of gebrek aan middelen, maar mijn ervaring is dat Ziggo nauwelijks tot niet de omslag maakt die UPC destijds in een paar maanden voor elkaar gekregen heeft.

Overigens vond ik Martine Ferment in de beruchte Radar persconferentie erg slecht overkomen. OK, de rest van de directie was nog erger, Martine maakte iig niet de fout alle problemen van de klanten meteen te ontkennen wat de andere directieleden wel deden, maar enig oplossend vermogen, laat staan enige concrete actie, kwam ook van haar niet.
Ook ongelofelijk hoe slecht ze voorbereid waren, en dat is toch echt haar aan te rekenen want haar verantwoordelijkheid. Het was echt alsof ze alle issues voor het eerst zagen.
Wellicht Martine Ferment maar eens een account voor dit forum kado doen?

(Niet dat ik overigens UPC de hemel in wil prijzen: hun helpdesk is inmiddels veel beter als die van Ziggo en ze leveren hogere internetsnelheden voor minder geld, maar hun model met huurdecoders is weer een groot nadeel. Daarentegen werkte iTV daar drie jaar geleden al op een niveau wat Ziggo nog niet eens benaderd.).