Discussie: Vraag: Directie Ziggo
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 5 november 2009, 11:15
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
.....Ziggo moet echt eens in de leer gaan bij UPC: UPC had deze situatie een paar jaar terug ook maar de klantenservice is daar spectaculair verbeterd. Het kan dus wel als je maar de juiste maatregelen neemt en genoeg middelen beschikbaar stelt.
En wie heeft daar een grote in rol gespeeld? Jawel, Mevr. Martine Ferment. Het is bij UPC dan ook niet van de ene op de andere dag plotseling beter geworden. Maar als klanten hebben we er eigenlijk geen boodschap aan dat dit soort verbeter processen hun tijd nodig hebben.

Als je als klant met problemen zit wil je een oplossing en kan je moeilijk verwachten dat deze gaat zitten wachten tot Ziggo organisatorisch is uitgestuiterd. In die tussentijd vraag je dan maar om creativiteit.

Op dat punt is Ziggo niet erg sterk bezig. Webcare was bv. zo'n interim maatregel. Nu is men bezig om dit te verankeren in de organisatie. Prima zaak natuurlijk. Maar wat zien we nu alweer een paar maanden? Het team werkt min of meer op adhoc basis en moet improviseren omdat de organisatie er nog niet op is ingericht. De gevallen die ze oppikken worden gelukkig echter allemaal opgelost of geregeld.

Maar per saldo, of het nu HelpDesk is of webcare danwel "techniek of administratie", zolang een bedrijf de zaak organisatorisch niet volledig op de rails heeft, heb je te maken met "te veel zaken die ertussendoor glippen".

Het inrichten van de organisatie kunnen we niet versnellen, wat we wel kunnen is "gemiste zaken onder de aandacht brengen". We beginnen wel steeds meer te merken dat de aantallen beginnen terug te lopen. (Afgezien dan van de pieken als er iets nieuws wordt geïntroduceerd, maar ook dat is een kwestie van "in hoeverre is Ziggo er echt klaar voor?" op het moment van invoeren).
__________________
BenJ