Discussie: Klacht: Sony 40W4000 alle zenders kwijt
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 4 november 2009, 19:46
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door twigger Bekijk bericht
Ik had ergens gelezen dat ik auto service update alleen moest uitschakelen, maar blijkbaar was ik verkeerd ingelicht.
De tekst in de handleiding van de KDL-40W4000 is redelijk duidelijk. Bij het menu item Software download (Digitaal Set-Up -> Technische Instellingen -> Software download) staat het volgende:

Citaat:
Hiermee kan de televisie automatisch gratis via de bestaande antenne/kabel updates van software ontvangen (wanneer deze worden uitgegeven). Het wordt aanbevolen om deze optie altijd op "Aan" te laten staan. Als u niet wilt dat uw software wordt bijgewerkt dan stelt u deze optie in op "Uit".
Om de software-upgrade te laten uitvoeren, moet het televisietoestel van tijd tot tijd in de stand-by stand worden gezet.
Ik kan er niet veel anders van maken dan dat deze functie over het bijwerken van de software van de TV gaat. Ik neem aan dat voor de 5000 series gelijke benamingen worden gebruikt. Ik kan me overigens wel voorstellen dat de term "Auto service update" niet voor iedereen even duidelijk is. In Nederland hebben we het immers over kanalen i.p.v. van services. Sony had dat dus beter kunnen vertalen met "Auto kanalen update".

Het advies om de "Auto service update" uit te zetten is altijd voor de 4000 series gegeven vanwege de bekende bug met het af en toe verdwijnen van de kanalenlijst en had/heeft uiteraard geen invloed op of iets te maken met het bijwerken van de software van de TV. Vandaar dat voor dat bijwerken van de software ook een aparte functie in het menu aanwezig is waarmee die functionaliteit in- en uitgeschakeld kan worden.