Discussie: Storing: Ziggo CI+ Module
Los bericht bekijken
  #55  
Oud 4 november 2009, 11:38
jankalab's schermafbeelding
jankalab jankalab is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2009
Locatie: Raamsdonksveer
Ziggo Internet: Ziggo Alles-in-1 Extra (Arris Touchstone)
DTV: Humax/Samsung
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Het is allemaal niet zo onbegrijpelijk.De hardware van een CI+ slot verschilt van die van een CI slot door de toegevoegde beveiligingsmaatregelen (een volledig versleuteld signaalpad en de mogelijkheid van de module om allerlei restricties op te leggen aan de functionaliteit van de host). Geen wonder dus dat je een CI slot niet met een firmware update kunt opwaarderen naar een CI+ slot.

In feite naait Samsung zijn klanten nog het hardst door typenummers te gebruiken die zoveel op elkaar lijken dat het zowel voor de klant als de retailer (?) niet duidelijk is dat het om verschillende toesteltypen gaat. Maar ik denk dat hier ook een doelbewuste misleiding achter zit zowel van de zijde van Samsung als van de zijde van de retailers. Beiden willen namelijk niets liever dan van hun oude voorraden afkomen. En er zijn altijd slachtoffers genoeg te vinden die happen, dit forum staat er vol mee.
Het laatste kan ik in komen en is opzich begrijpelijk, daar ligt dan ook een soort van verantwoordelijkheid voor de consument zelf om ervoor te zorgen dat je het juiste toestel koopt (en stel dat je expliciet vraagt dat ci+ werkt op dat toestel aan de verkoper en hij zegt ja en dat blijkt later niet te kunnen kun je er volgens mij gewoon onderuit later).

Maar wat ik dus begrijp uit de eerste alinea van je reactie. De oudere le32b650's hebben een CI poort en geen CI+? Klopt dit wat ik zeg? (dan snap ik ook zeker dat het niet met een firmware update op te lossen is)