Los bericht bekijken
  #27  
Oud 4 november 2009, 09:56
Ziggogrootstefan's schermafbeelding
Ziggogrootstefan Ziggogrootstefan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2009
Locatie: capelle aan den ijssel
Berichten: 15
Standaard

Het probleem is hetzelfde als bij de starter van de topic - geen digitaal beeld met CI+ module - met een verschil: ik heb nooit het beeld via CI+ gehad.

Voor alle zekerheid zet ik alles nog een op een rij.

Bij een electronicazaak heb ik een Sony KDL 40Z5500 gekocht. Zij hebben geen Ziggo in de winkel, maar hebben mij verzekerd dat Z5500 wel door Ziggo wordt gecertificeerd en ondersteund (natuurlijk heb ik dat ook zelf op de Ziggo-site gecontroleerd).

Daar deze leverancier geen CI+ modules had, heb ik bij een andere electronicazaak CI+ module met smartkaart gekocht.

Ik heb alle instructies gevolgd maar kreeg geen (digitaal) beld. Alleen (zonder CI+ module) gebruikelijke NED1 HD, Ziggo kanalen enzovoort. Mét CI+ is bij elke zender een boodschap dat het "Gekozen programma niet beschikbaar" is.

Elke keer als ik CI+ module opnieuw in het toestel plaats krijg ik eerst een melding dat authenticatie gestaart is en daarna meteen "Authenticatie OK". Geen foutmeldingen of iets dergelijks.

Met Ziggo gebeld, op het advies van de klantenservice in het TV-toestel firmware 1.570 geïnstalleerd - geen resultaat.

Een losse ontvanger geeft beld met mijn smartkaart. Het toestel herkent de smaartkaart ook via CI+ module wel (je kunt het nummer van de kaart in het menu zien).

Ontelbare: uit- en inschakkelingen, herstel van de fabriekinstellingen, weer volledig uit (ook van stroom afhalen - voor één minuut en voor één dag) helpen nog steeds niet.

De verdere pogingen om het probleem op te lossen:

Alle (lange, aardige, boze enz.) gespreken met Ziggo klantenservice leiden uiteindelijk naar één antwoord - ze weten dat niet.
Ooit heeft iemand het probleem als een blokstoring geregistreerd. Ik zou terug gebeld worden binnen twee dagen. Drie weken later nog geen telefoontje.
Ook werd door iemand gezegd dat er meerdere problemen met CI+ bekend waren. Alweer zou ik terug gebeld worden om te horen hoe dit (bij Ziggo dus bekende) probleem opgelost kan worden. Ook geen terugkoppeling na twee weken.

Leverancier van het televisietoestel (ze hebben geen Ziggo kabel):
Heeft CI+ module in diverse toestellen geplaatst. Bij geen enkel toestel is de authenticatieprocedure succesvol gelopen. De TV leverancier verwijst mij dus naar de leverancier van het CI+ module.

Leverancier van het CI+ module (zitten wel in het gebied met Ziggo maar alle toestellen zijn niet op de kabel aangesloten):
Heeft CI+ module in diverse toestellen geplaatst. Bij alle Sony (en ook bij Philips) toestellen loopt de authenticatie zoals het hoort - in 5 stappen. Zij hebben echter Sony Z5500 niet, de controle in precies hetzelfde toestel als dat van mij is dus niet aan de orde geweest.
Omdat CI+ module de authenticatieprocedure bij deze zaak wel succesvol doorloopt, weigeren ze elke medewerking, halen hun schouders op en verwijzen mij naar de TV leverancier.

Nu heb ik ook de firmware 1.600 geïnstalleerd. Helpt ook niet.

Voordat ik mijn post plaatste heb ik uiteraard ook de procedure, die bij Samsung in een pdfje wordt omschreven, ook gevolgd.

Het resultaat: bij de stap 13 (pag. 10 van de handleiding) is er maar één regel aanwezig, geen regel met Live Vieuw. Dat geldt voor alle zenders - NED1, NED2, Ziggo kanalen.

Gisteren opnieuw geprobeerd fabriekinstellingen herstellen en CI+ module te plaatsen.
Plotseling verscheen de tweede regel, 0x1 Live Vieuw 1 DVB Descramble Service.
Onder dit menu komen de volgende meldingen:
Algemene service status: D100-8 Descramle servise OK
Interne status: D100-8
Smartcard: 0x0000 D00-4
ECM Source: 0x0000 D100-9
ES: 0x65 ECM: 0xffff D105-9
ES: 0x67 ECM: 0xffff D105-9
ES: 0x72 ECM: 0xffff D105-9
ES: 0x74 ECM: 0xffff D105-9
DVB descramble: 0x0 D100-10
Copy Control: D100-31

Ondanks deze wijziging is er nog steeds dezelfde melding: "Gekozen programma niet beschikbaar".

Ik hoop dat ik mijn specifiec probleem min of meer duidelijk heb omschreven. Helaas is dat erg lang geworden.