Discussie: Klacht: interactieve tv werkt maar niet
Los bericht bekijken
  #76  
Oud 4 november 2009, 08:49
akrikke's schermafbeelding
akrikke akrikke is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 4 november 2009
Locatie: casema
DTV: Cisco ITV ontvanger
Berichten: 10
Standaard

Hier heb ik precies hetzelfde probleem.

Een paar maanden geleden heb ikm de Cisco PVR in huis gehaald en alles keurig aangesloten volgens de instructies. En alles werkte als een zonnetje, maar ongeveer 2 maanden geleden deden de interactieve diensten het ineens niet meer. Dus Ziggo gebeld en na wat instructies als fabrieksinstellingen herstellen e.d. werd besloten een monteur te sturen.

Deze monteur kwam (na 4 weken!!), zag en constateerde dat alles werkelijk keurig was geinstalleerd en dat er prima signaal was. Hij kon niets meer doen dus er moest een andere monteur komen. Die kwam weer 2 weken later en die was erg verbaasd want hij kon precies hetzlefde als zijn voorganger dus waarom hij nu was gestuurd was hem een raadsel. Hij belde waar ik bijstond de afdeling die de provisioning doet en constateerde dat daar het e.e.a. fout stond ingesteld. Dit zou worden aangepast en dan zou het binnen 24 uur weer moeten werken. Hij zou mij in ieder geval terugbellen. Uiteraard ben ik niet teruggebeld. Dus na een paar dagen heb ik zelf maar weer eens gebeld. Weer begon de hele procedure van voren af aan (fabrieksinstellingen etc...) Weer bleek het ligt niet bij u maar bij Ziggo. De afdeling NL Dispatch moet dit oplossen. u wordt op 22 oktober gemaild of gebeld door deze afdeling of door de helpdesk, was het verhaal.

Uiteraard werd ik niet gebeld op 22 oktober. Op 24 oktober heb ik maar weer eens gebeld en daar kreeg ik te horen dat NL Dispatch alleen per interne Ziggo mail te bereiken was en dat ze nog tot 25 oktober de tijd hadden om het probleem op te lossen. Dus u moet nog even geduld hebben. Eind vorige week was het nog steeds niet opgelost, dus ik heb maar weer eens gebeld. Daar sprak ik een hele vriendelijke helpdeskmedewerker (dhr. Mellisen) die mij aanbood om e.e.a. uit te zoeken. Als het maandag niet zou werken dan zou hij contact met mij opnemen. Dat heeft hij ook keurig gedaan, alleen bereikte hij mijn voicemail en deed het verzoek om hem terug te bellen.

Toen ik dat deed kreeg ik een collega van hem aan de lijn die mij vertelde dat hij niet kon doorverbinden en dat deze collega niet eens bestond(!!). En dat ik maar gewoon moest wachten want meer bereikte ik toch niet.

Ondertussen heb ik een Cisco ontvanger die wel IP-adressen krijgt, wel signaal heeft, maar geen serving area krijgt. Kortom er is wel up en down communicatie, maar ergens in het systeem van Ziggo krijg ik niet de afspeelrechten toegewezen. En dus heb ik nergens de play-knop en kan ik wel zien wat ik mis maar er niet van genieten.

Ziggo is wel mans genoeg om elke maand het abonnementsgeld van de rekening te schrijven, maar klanten fatsoenlijk te woord staan, laat staan Interactieve TV leveren lukt ze niet.

Hierop heb ik maar eens klacht ingestuurd via het klachtenformulier. De volgende dag krijg ik het volgende antwoord:
Code:
Geachte heer Krikke,
 
Via de website heeft u onlangs een vraag gesteld.  
 
Ik begrijp uit onze administratie dat er reeds een aantal monteuren langs zijn geweest en dat het probleem lokaal voor hen onoplosbaar bleek, op het moment staat er een actie uit naar onze derdelijns afdeling en deze zullen de eerstvolgende te nemen actie nemen. Ik kan u op dit moment slechts vragen hiervoor geduld te hebben en onze excuses aan te bieden dat dit probleem nog niet is opgelost. Op het moment dat het wel is opgelost en er is achterhaald wat nu het probleem is kan er gekeken worden naar vergoedingen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Peter Penning
Afdeling Klantenservice
Ziggo
Absurd. Ze moeten nu wel heel erg snel met een goede oplossing komen anders gooi ik alles wat ik hier van Ziggo heb het raam uit.

Volgens mij hebben ze hun Interactive TV product nog helemaal niet in de vingers en wij moeten daarvoor bloeden. Ik wil best proefkonijn zijn, maar dan wel graag op hun kosten.