Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #1088  
Oud 3 november 2009, 23:10
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WBL Bekijk bericht
Zoals hierboven al eerder aangegeven zijn er ook zaken die horen te werken (basis-functionaliteit) maar die simpelweg niet werken.

Wat ik mij afvraag is wat voor rechten heeft een consument in bovenstaande situatie? Wachten op een update die misschien ooit of nooit gaat komen lijkt mij geen oplossing. Hoe groot is de kans dat Humax zal zeggen dat het probleem niet in de Humax zit maar dat het een probleem van Ziggo is?
Die kans lijkt me niet heel groot. Humax heeft namelijk al een nieuwe firmware ontwikkeld waarin de hier op dit forum gesignaleerde bugs zouden zijn opgelost. Daarmee hebben ze in ieder geval impliciet erkend dat die bugs er zijn én dat ze door een aanpassing van de firmware moeten worden opgelost. Dan kunnen ze dus alvast niet meer zeggen dat alle bugs aan Ziggo zijn te wijten.

Bovendien zijn er nog meer Nederlandse kabelexploitanten dan alleen Ziggo waar de Humax 5050C kan worden gebruikt. Denk aan CAIWAY, Delta en Kabel Noord. Als bij al die exploitanten dezelfde bugs optreden dan zal Humax heel zwak staan als ze desondanks blijven volhouden dat een bepaalde bug op het conto van Ziggo is te schrijven.

Probleem is alleen dat Ziggo alles schijnt te kunnen dicteren bij Humax. De nieuwe firmware is namelijk door Ziggo afgekeurd en zal dus eerst bijgewerkt moeten worden en opnieuw door Ziggo moeten worden gekeurd voordat deze eventueel ter beschikking kan worden gesteld van Ziggo klanten. Hoe dit bij de andere genoemde exploitanten zit weet ik niet, maar het lijkt mij vreemd dat bijvoorbeeld Delta zijn klanten de nieuwe firmware ook nog niet aan kan bieden omdat Ziggo die toevallig heeft afgekeurd. Of dat andersom ook zo werkt, d.w.z. dat Ziggo geen firmware ter beschikking zal stellen die toevallig door Delta is afgekeurd, dat betwijfel ik sterk.