Discussie: Bug&Wishlist
Los bericht bekijken
  #1084  
Oud 3 november 2009, 20:00
Bierbeer's schermafbeelding
Bierbeer Bierbeer is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 december 2008
Locatie: Multikabel
Berichten: 70
Standaard

Hier ook sporadisch last van groen beeld. Kan niet echt zien waar het fout gaat. Even de spanning eraf (knop achterop de decoder om) en het is opgelost, geplande of lopende opnames beginnen als de decoder weer is opgestart. Heb het in de tijd dat ik de decoder heb drie keer meegemaakt (laatste 2 maanden)

Het blijft uiteraard schandalig dat ziggo een gecertificeerde decoder op de markt zet met diverse kleine bugs. En dat het veel te lang duurt voordat er een firmware update is. De prioriteit is bij Humax waarschijnlijk extreem laag, dit kan duiden op verkeerde tot niet gemaakte afspraken met ziggo over het eventueel oplossen van bugs.
Ik zie dit ook in de branch waar ik werk, geen afspraak is een lage prio. Als je achteraf een hoge prio wilt kun je flink gaan dokken (wat ziggo niet wil).

Tevens een schandalige opmerking ivm de wishes dat humax deze in overweging neemt in een volgend product. We hadden de HD 5000C en de 9200C. De 5050 is hier kruisbestuiving van. Ofwel humax had van beide decoders alle functies mee kunnen nemen en een super product op de markt kunnen zetten. Maar goed commercieel gezien is dit uiteraard een verkeerde richting (niet in mijn ogen maar ik kan geen manager worden dan ook). Laat er diverse functies uit zodat je later een iets wat beter product op de markt kan zetten is veel gunstiger voor de $$$$ tekens op de grote managers hun bankrekening.

Alles daargelaten is het grootste probleem uiteraard dat de kabelaars (Ziggo) een gesloten pakket verkopen waar alleen bepaalde gecertificeerde ontvangers in mogen stappen. Hierdoor is marktwerking compleet uitgesloten en concurrentie niet aanwezig, geen concurrentie is geen drang naar verbetering van je producten en hieruit volgt dus geen drang om je concurrenten te overtreffen met een beter product. Dit is dus uiteindelijk voor de klant nadelig.

Ben verder echt extreem tevreden over de 5050C het enige wat me tegen de schenen schopt is de "onbetrouwbaarheid" van de geplande opnames. Maar na de tweak in het ziggo netwerk heb ik het idee dat het meeste wel verbeterd is. Ik heb 1 geplande voorloop kijk blok om 19:50 tot 19:55, meestal beginnen mijn opnames dan.