Los bericht bekijken
  #20  
Oud 3 november 2009, 12:13
Jdd's schermafbeelding
Jdd Jdd is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Ziggo (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
DTV: 9401 | Alphacrypt 3.19 (W4000)
Berichten: 1.087
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jdd
Zou in deze tijd van computers geen probleem mogen zijn. Maar goed, de administratie is nu al een chaos en dat zal niet veranderen.
Jawel, de administratieve processen worden veel ingewikkelder en dus zal de chaos ook toenemen.
De administratie wordt zeker niet ingewikkelder. Alles is er nu al. Alle onderdelen worden appart doorberekend of als pakketprijs. Het enige verschil dat ik verwacht is dat zonder analoge tv van Ziggo bsis DTV geen 0 euro zal zijn.

De prijs van analoog zal via wholesales gaan, en heb je als consument geen enkele last van.

Citaat:
Citaat:
Onzin, je hebt een contract met je leverancier. Die is verantwoordelijk, afschuiven is niet mogelijk.
Ja, je hebt een contract met je leverancier. Maar met welke leverancier eigenlijk? Die van de analoge of die van de digitale televisie? En wat als bijvoorbeeld de analoge signalen van aanbieder A storing veroorzaken in de digitale signalen van aanbieder B? Bij wie moet je dan zijn? Als er twee partijen zijn waarmee je te maken hebt dan is afschuiven en van het kastje naar de muur worden gestuurd al voorgeprogrammeerd.
je hebt een contract met de leverancier waar jij een bepaald product afneemt. Dat deze de levering door een ander zal laten waarnemen is voor jouw van geen enkel belang.
Het zal ook niet zo zijn dat Ziggo signalen van verschillende aanbieders op zijn netwerk zal moeten toelaten. De nieuwe aanbieders zullen niets meer dan resellers zijn.

En dan nog heb je een contract van een leverancier waarbij jij een je product afneemt.


Citaat:
Citaat:
Dat is geen verandering ten opzichte van de huidige situatie en dus ook geen verslechtering.
Daarnaast is het aanbod nu al schraal. Nederland is te klein voor al die themakanalen en zenders uit god weet waar. Haal eens al die rommel kanalen weg dan is er voldoende ruimte. *Probleem alleen is dat Ziggo voor doorgifte betaald krijgt, en zij deze vorm van inkomsten niet willen missen.
Het zou juist wel een verslechtering zijn van de huidige situatie als de exploitant wordt verplicht ruimte op het netwerk te reserveren voor andere aanbieders van een analoog pakket, omdat de exploitant van het netwerk dan niet meer de vrijheid heeft om het analoge pakket in te krimpen om zo meer ruimte te creŽren voor bijvoorbeeld extra HD kanalen. Caiway heeft aangekondigd de analoge doorgifte van TV signalen per 10-10-10 geheel te staken. Maar Ziggo zou dat niet kunnen doen als die verplicht wordt door de OPTA om andere aanbieders op het netwerk toe te laten met een analoog pakket.
De huidige situatie is dat er analoog en digitaal op de kabel van Ziggo is, en dat ziggo en upc een groot markt aandeel hebben. Dan spelen er nu eenmaal iets andere regels. En een mogelijke situatie in de toekomst is nu eenmaal niet de huidige situatie.

Citaat:
En dat Nederland 'te klein' is voor het huidige aanbod aan themakanalen is natuurlijk flauwekul. Diversiteit en mogelijkheid tot verdieping van het aanbod van de NPO is juist goed, en er zijn echt veel mensen die de themakanalen wel waarderen. Het huidige aanbod is zeker niet schraal te noemen, maar dat zou het juist wel worden als de zenders die voor jou niet hoeven allemaal zouden verdwijnen. Ben ik even blij dat jij niets te zeggen hebt over het aanbod van Ziggo.
Dit gevoel heb ik ook, maar dan over de analoge signalen.

Citaat:
Klopt helemaal. Alleen denk jij nou echt dat dat tarief voor het basispakket ook op nul blijft staan als iemand het analoge pakket van een andere aanbieder afneemt?
Nee. Ik zou basis DTV 15,95 maken.

Citaat:
Ziggo zal waarschijnlijk eerst proberen om klanten ervan af te houden om over te stappen op een eventuele andere aanbieder door simpelweg alleen digitale TV te leveren aan klanten die ook een analoog basisabonnement bij Ziggo afnemen (zoals dat nu ook het geval is), maar als de dombo's bij de OPTA dat spelletje eenmaal door krijgen en Ziggo vervolgens gaan verplichten om ook 'los' digitale TV te leveren, denk je dan dat ze het digitale basispakket geheel gratis zullen blijven leveren? Nee dus.

Kort samengevat: de plannen van de OPTA moeten gestopt worden.
De plannen van de OPTA zijn juist goed, hoe meer concurentie des te beter !