Los bericht bekijken
  #26  
Oud 2 november 2009, 23:51
klantje600's schermafbeelding
klantje600 klantje600 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2009
Locatie: Groningen
Ziggo Internet: alles in 1
DTV: ciscp pvr
Berichten: 2
Standaard Misleiding

Stel je koopt een product voor 250 euro (130 euro ineens te betalen en 5 euro gedurende 24 maanden). Je moet er ook nog iets bij kopen voor 286,80 euro (gespreid te betalen: 11,95 per maand twee jaar lang). Bij elkaar dus 536,80 euro. De verkoper vertelt je dat het een koopje is, want normaal betaal je naast die 286,80 euro nog eens 459 euro, dus 745,80. De klant twijfelt maar is wel in voor iets nieuws en de verkoper haalt hem over de streep met een stevig verkooppraatje over wat je allemaal wel niet krijgt voor dat koopje. Je hapt toe. Binnen een paar weken kom je er achter dat het product allesbehalve fantastisch is, het doet het soms gewoon niet en het biedt zeker niet wat de verkoper allemaal suggereerde. Wat je hebt gekocht is een willekeurige hussel van oude spullen, met weidse namen als TVtheek en Uitzendinggemist (en inderdaad je mist er nogal wat). Maar goed, je denkt het had nog erger gekund: 536 euro is tenslotte geen 745. Je hebt jezelf net in dat sprookje laten geloven of de verkoper komt met een nieuw koopje, niet voor jou maar voor nieuwe klanten. Jouw koopje is ineens voor minder dan 100 euro te koop (al krijg je dan die onduidelijke verzameling oude spullen er niet bij). Dan voel je je belazerd, nee dan ben je belazerd. Toch?

In de marketing gebruiken ze termen als branding en communitybuilding... dan gaat het over klantenbinding. Daar hebben ze bij Ziggo zo hun eigen opvattingen over.
"Prijzen dalen nu eenmaal meneer, dat is alleen maar goed voor de klant meneer".
"Op de site werd u precies verteld wat u zou krijgen meneer."
Misleiding, dat wil zeggen: er is iets mis met de leiding van een bedrijf dat zo'n early adapters policy omarmt.

Gevraagd: genoegdoening voor early adapters (in de vorm van een aanpassing van hun abonnement bijvoorbeeld) en vooral een fundamenteel beter aanbod waardoor vlaggen als TVtheek en Uitzending geen dekmantel voor modderschuiten meer zijn.