Los bericht bekijken
  #5  
Oud 2 november 2009, 22:18
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door abloem Bekijk bericht
De kabelaanbieders haasten zich om analoog uit te faseren. De kabelaanbieders hebben geen enkele van hun (miljoenen) klanten gevraagd of ze graag het analoge product kwijt willen. Zitten we als klant echt te wachten op het verlies van analoog ? Hoeveel digitale decoders met evenzoveel afstandbedieningen moet u aan gaan schaffen ? Vijf per woning zal normaal zijn, huiskamer tv + mediacenter of digitale- /videorecorder, pc met tv-kaart in de hobbykamer, tv in elke kinderkamer (2) en nog een tv op zolder maakt zomaar vijf of zes analoge aansluitingen die het nu prima doen met een antenneversterker in de meterkast. En ja we hebben bij verhuizen een gratis digitale decoder gekregen van Casema en die is aangesloten op de huiskamer-tv maar voor het journaal, nova en de wereld draait door hoef ik niet per-se naar digitaal. Vult de kabelaanbieder straks zijn zakken door mij een stuk of vijf decoders te verplichten ??
Aad.
Aad ik snap je issue, natuurlijk hobbelen wij een beetje achter de strategie van een bedrijf aan. Soms niet eens gewild. Ik ben een groot voorstander van digitalisering van de kabel. Je hebt gelijk, een gemiddeld huishouden heeft dan al een decodertje of 4 nodig.
Maar als je goed nagaat doen we het met andere dingen net zo, er zijn alleen nog maar platte schermen te krijgen, wie fan is van een beeldbuis moet al naar de blokker om er 1 te kunnen krijgen. om een filmpje te kunnen huren/kopen moesten we van de Betamax/VHS overstappen naar de DVD, over een aantal jaar hebben we geen dvd's meer maar blu-rays, en daarna weer een ander systeem (SDHC kaartjes denk ik) , maar eerst gaan we allemaal weer aan de blu ray speler om een filmpje te kunnen bekijken(ik heb er al 1). Sommige bedrijven verwachten gewoon dat je een pc met internetaansluiting hebt, anders kun je een dienst niet eens raadplegen.


Kortom we worden gestuurd door de industrie, en nu zul je zeggen.... dan kan ik nog kiezen of ik dat wel of niet wil..... maar dat kun je ook als het analoge afgeschaft wordt........ Ik ben het met je eens, deels natuurlijk grote geldklopperij, deels vrijspelen van ruimte op de kabel.

Veel meer kabelmaatschappijen gaan dit doen, en over een aantal jaar is er geen LCD/Plasma meer te koop waar nog een analoge tuner in zit. Dan is dit allemaal vervangen door een digitale......de nieuwe schermen zijn nu al een tijd uitgevoerd met dubbele tuner...... maar dat is er straks niet meer......
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE

Laatst gewijzigd door vinnie-terranova; 2 november 2009 om 22:26