Los bericht bekijken
  #1  
Oud 2 november 2009, 13:58
GeneralA's schermafbeelding
GeneralA GeneralA is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2009
Locatie: Rijnsburg / Casema
Berichten: 6
Standaard Verbindingskwaliteit slecht icm versterker

Hallo,

Onlangs overgestapt van tv, telefonie en internet bij verschillende aanbieders naar het alles in 1 pakket van ziggo. (Overigens nooit problemen gehad met Online internet echter de snelheid van ADSL2+ neemt eerder af dan toe met de jaren).

Alles zelf aangesloten. oftewel nieuwe hoofdaansluiting geplaatst daarop de verdeler gezet en die verbonden met modem, tv en radio. De modem staat dus direct bij de hoofdaansluiting, de radio staat op 2 meter afstand direct op de verdeler en het tv-signaal wordt in een twee-weg versterker (12,5dB) verdeeld in een signaal naar de digitale tv beneden en de twee analoge tv's boven.

De TV's en radio werken allemaal nog steeds naar behoren. Zowel beneden als boven glashelder beeld. Echter het internet houdt al de hele week te wensen over. Ik heb het berucht UBEE modem. De snelheid leek eerst met 19Mbit goed te zijn echter vooral 's avonds maar eigenlijk gedurende de hele dag op wisselende tijdstippen kom ik niet boven de 1 a 2 Mbit uit op speedtest.net. Het duurt dan ook heel lang voor een pagina begint met laden en soms komt er gewoonweg te staan dat de pagina niet bereikbaar is.

Uiteraard de modem al vele malen gereset en verschillende routers geprobeerd. Het resetten duurt overigens soms wel 15 a 20 minuten (lijkt wel of hij steeds weer van voren af aan begint en dan uiteindelijk toch verbinding krijgt). Ook vanochtend weer helemaal geen verbinding en na een reset pas na 20 minuten eindelijk verbinding.

Vervolgens maar even naar ziggo gebeld. Deze sturen direct morgenochtend een monteur langs. Blijkt dat de waardes (signaalsterkte?) net op t randje hangen en er dus iets niet goed zit waardoor mijn probleem zich kan blijven voordoen.

Nu heb ik echter de stekker van de tv versterker eruitgehaald en nu krijg ik weer wel snelheden van 16a18 Mbit. Kan het zijn dat deze het internet signaal negatief beinvloed? Uiteraard geven beiden analoge tv's nu ruis op het beeld en kan ik op deze manier niet werken. Snelheden van 18 a 19 Mbit heb ik overigens ook wel kunnen halen met de versterker aangesloten. Het wisselt gewoon heel erg en ik ben gewend aan een betrouwbare 17Mbit op mijn ADSL lijn (eens per 6 maanden resetten ofzo).

Is dit gewoon een zaak van een te laag signaal. Oftewel heb ik op een of andere manier de hoofdaansluiting verkeerd aangesloten en betaal ik daarvoor straks de rekening of kan het ook zo zijn dat er iets aan de kant van ziggo fout zit? Naar mijn weten is die meegeleverde hoofdaansluiting redelijk 'foolproof' alles kan er maar op 1 manier in en als ik de afstanden (kern, plastic, omhulsel) gewoon zoals in de handleiding heb genomen kan er toch eigenlijk niets mee mis zijn?