Los bericht bekijken
  #4  
Oud 1 november 2009, 22:11
Gerardus's schermafbeelding
Gerardus Gerardus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Overijssel/@home
Ziggo Internet: alles in één basis/Ubee EVW3210
DTV: Humax 5200 + HUMAX 5050-C + TV extra
Berichten: 1.713
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Een DVD recorder is niet persé een slechte keuze. Het is ook niet zo dat het aansluiten van een DVD recorder en een losse decoder een moeilijke materie is. Het is wel zo dat de samenwerking tussen een losse decoder en een DVD recorder te wensen over kan laten, afhankelijk van het type recorder en type decoder.

Met een PVR is het voor de meeste gebruikers niet eenvoudig (of soms zelfs onmogelijk) om opnamen op DVD over te zetten. Daar is dan in ieder geval een netwerkaansluiting, een computer met DVD brander, en de nodige software en know how voor nodig. Voor veel consumenten te hoog gegrepen, denk ik. Een goede DVD recorder heeft ook het voordeel dat deze een losse DVD speler overbodig maakt, en dat scheelt weer een apparaat en de nodige bekabeling. Een populaire PVR als de Humax 5050C mist ook essentiële voorzieningen zoals het kunnen editten van opnames.
Die laatste zijn inderdaad de nadelen van een pvr. Gelukkig hoeven de meeste mensen niet zo veel op dvd te branden. Zelf moet ik dat nog wel eens en dan gebeurt dat met de DVD hd recorder. Dat is wel makkelijker maar van slechtere kwaliteit.