Los bericht bekijken
  #3  
Oud 1 november 2009, 19:53
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gerardus Bekijk bericht
Als je de TV met de originele afstandbediening wilt gebruiken heb je inderdaad die CI+ module + smartcard nodig. Het aansluiten van decoder en dvd recorder en TV is een moeilijke materie. Zeker als je digitaal wilt opnemen. Op dit forum is dat wel ergens te vinden
Ik snap dus niet waarom je een dvd recorder met harde schijf hebt gekocht. Dat het ik 3 jaar geleden ook gekocht, maar die staat nu op de zolder. Ik heb namelijk een HD PVR gekocht. Dat is simpel aan te sluiten (antennekabel in de humax en een HDMI kabel tussen humax en TV)
Alles digitaal opnemen, zelfs 2 programma's tegelijk en maar één nadeel: je hebt 2 afstandbedieningen nodig. De afstandbediening van de TV gebruik je dan alleen maar voor aan- en uitzetten.
Als de dvd nog in de verpakking zit zou ik proberen om hem om te ruilen voor een pvr. Want ik vind dat je een slecht advies hebt gekregen.
Een DVD recorder is niet persé een slechte keuze. Het is ook niet zo dat het aansluiten van een DVD recorder en een losse decoder een moeilijke materie is. Het is wel zo dat de samenwerking tussen een losse decoder en een DVD recorder te wensen over kan laten, afhankelijk van het type recorder en type decoder.

Met een PVR is het voor de meeste gebruikers niet eenvoudig (of soms zelfs onmogelijk) om opnamen op DVD over te zetten. Daar is dan in ieder geval een netwerkaansluiting, een computer met DVD brander, en de nodige software en know how voor nodig. Voor veel consumenten te hoog gegrepen, denk ik. Een goede DVD recorder heeft ook het voordeel dat deze een losse DVD speler overbodig maakt, en dat scheelt weer een apparaat en de nodige bekabeling. Een populaire PVR als de Humax 5050C mist ook essentiële voorzieningen zoals het kunnen editten van opnames.