Los bericht bekijken
  #5  
Oud 1 november 2009, 19:43
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door emma35 Bekijk bericht
Beste mensen,

Ik wil graag alle digitale tv-programma's kunnen opnemen op mijn DVD-recorder. Ik baal ervan dat ik wel kan kijken, maar niet opnemen.
Hoe kan ik dit realiseren?

Ik heb een Sony TV en gebruik alphacrypt. Ik heb echter nog wel het humax-kastje (zonder harde schijf).

Ik heb een harde schijf in mijn DVD-recorder zitten van 250 gb dus een nieuw kastje voor digitale tv met harde schijf zit ik niet echt op te wachten.

Wie kan mij verder helpen?

Groetjes Emma
Gewoon doen wat ArChie zegt: een extra smartcard kopen dus voor gebruik in je Humax decoder, zodat je huidige smartcard permanent in je TV kan blijven zitten.

Een nieuwe smartcard koop je online al voor zo'n 20 euro inclusief verzendkosten, en deze kun je ook gewoon online aanmelden via een "Mijn Ziggo" account dat je aan kunt maken op ziggo.nl. Je kunt tot maximaal drie smartcards aanmelden zonder dat daarvoor extra abonnementskosten in rekening worden gebracht. Alle kanalen die je met je eerste smartcard ontvangt zullen dan ook met je tweede (en eventueel derde) smartcard te ontvangen zijn.

De TV SCART van de Humax sluit je aan op de SCART ingang van je SONY recorder die RGB input accepteert. Dat is de SCART op de achterzijde van je Sony recorder die met het woord 'decoder' is gemerkt. Vanaf de andere SCART op de Sony (die RGB out levert) sluit je dan nog een tweede SCART kabel aan op de eerste SCART ingang van je TV, die heet meestal AV1. Dus, schematisch voorgesteld:

Humax[TV SCART]=====[RGB IN]SONY DVD REC[RGB OUT]=====[AV1]TV

Merk op de dat de tweede SCART aansluiting van de Humax (de VCR SCART) dus ongebruikt blijft!

Mocht de DVD recorder voorzien zijn van een HDMI uitgang, dan kun je deze (voor een nog iets betere weergave kwaliteit) ook nog via een HDMI kabel op een HDMI ingang van de TV aansluiten. Dit is echter optioneel.

Je moet even melden welk type Sony DVD recorder je precies hebt. In veel Sony recorders moet je via het setup menu ook nog bepaalde instellingen maken om ervoor te zorgen dat de recorder daadwerkelijk RGB signalen gaat opnemen en deze ook doorgeeft via de SCART uitgang.

Sommige Sony DVD recorders (helaas niet alle!) zijn voorzien van een heel handige voorziening die bij Sony synchro rec heet. Als dit aanstaat dan begint de recorder automatisch met opnemen zodra er een videosignaal op de SCART ingang van de recorder wordt aangeboden en stopt de recorder ook weer automatisch met opnemen zodra het videosignaal op de SCART ingang wegvalt. Dat maakt het heel eenvoudig om timeropnamen te maken door uitsluitend de timer van de decoder te programmeren (eventueel via de EPG van de decoder), en dus niet de timer in de recorder.

Laatst gewijzigd door Riparius; 1 november 2009 om 21:12