Los bericht bekijken
  #9  
Oud 1 november 2009, 14:23
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EelcoV Bekijk bericht
@CeeS

Er zit inderdaad een versterker bij, maar ik heb reeds een Hirschman GHV 20E en een verdeler Hirschman AFC 1861 voor 6 aansluitingen in mijn huis. De ziggo versterker heeft wat mij betreft wat te weinig aansluitingen.

Ik wil even testen of interactieve televisie eventueel zou werken op mijn installatie, maar dan moet ik wel zeker weten dat ik de goede 1-gats WCD gebruik.

Dus wat zou een goede oplossing zijn? De AOP TRAS-1000 als WCD gebruiken of een "echte" 1-gats WCD.

Indien het laatste, hebben julie dan ook een merk/type voor mij?
Of anders geformuleert: Wat gebruiken jullie dan als WCD?
Allereerst:
Een TRAS-1000 kun je gewoon gebruiken als 1-gats WCD, hij is breedbandig en dus ook geschikt voor retour.

De GHV-20E van Hirschmann is niet geschikt voor interactieve TV omdat er geen retourkanaal mogelijkheid op zit. Zie ook hier voor specs van deze versterker. Dus als je een Cisco aansluit achter deze versterker zul je geen interactieve TV kunnen gebruiken. Wel normale digitale TV op de Cisco. Ook een kabelmodem kun je niet aansluiten achter deze versterker.

Wat je wel kunt doen is de Ziggo versterker gebruiken als eerste versterker en daarachter pas verdelen via je AFC-1861 en dan de aansluiting van de Cisco rechtstreeks aansluiten op de juiste uitgang van de Ziggo-versterker. Een eventueel internet kabelmodem wat je nu of later gaat gebruiken ook op deze versterker aansluiten. Mocht de Ziggo versterker te weinig versterken voor de overige aansluitingen die niet interactie/retourgeschikt hoeven te zijn kun je de GHV20E versterker aansluiten na één van de uitgangen van de Ziggo-versterker (indien die niet teveel versterkt). Versterkt de Ziggo-versterker ook bijvoorbeeld 20dB, dan kun je de AFC-1861 beter direct aansluiten zonder versterker er tussen.

PS:
Wat is het merk en type van de Ziggo versterker ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....