Los bericht bekijken
  #2  
Oud 1 november 2009, 09:15
Gerardus's schermafbeelding
Gerardus Gerardus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2008
Locatie: Overijssel/@home
Ziggo Internet: alles in één basis/Ubee EVW3210
DTV: Humax 5200 + HUMAX 5050-C + TV extra
Berichten: 1.713
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Xindar Bekijk bericht
Beste Mensen,

Ik heb sinds kort de ue40B7020 van samsung gekocht. Ook heb ik een dvdrecorder met 250 hardeschijf aangeschaft. Ik had al de humax decoder thuis staan. Nu wil ik alles optimaal benutten. Ik heb al gelezen dat ik een CI+ kaart nodig heb die ik in mijn tv kan steken. Is dit dan in plaats van de smartcard die ik in mijn decoder heb? Dus dat zou dan betekenen dat ik voor 80 euro bij ziggo die smartcard en die houder moet bestellen? Hoe moet ik alles aansluiten? ben druk bezig maar lukt me nog niet echt.

hellup van een rookie op dit HD gebied...
Als je de TV met de originele afstandbediening wilt gebruiken heb je inderdaad die CI+ module + smartcard nodig. Het aansluiten van decoder en dvd recorder en TV is een moeilijke materie. Zeker als je digitaal wilt opnemen. Op dit forum is dat wel ergens te vinden
Ik snap dus niet waarom je een dvd recorder met harde schijf hebt gekocht. Dat het ik 3 jaar geleden ook gekocht, maar die staat nu op de zolder. Ik heb namelijk een HD PVR gekocht. Dat is simpel aan te sluiten (antennekabel in de humax en een HDMI kabel tussen humax en TV)
Alles digitaal opnemen, zelfs 2 programma's tegelijk en maar één nadeel: je hebt 2 afstandbedieningen nodig. De afstandbediening van de TV gebruik je dan alleen maar voor aan- en uitzetten.
Als de dvd nog in de verpakking zit zou ik proberen om hem om te ruilen voor een pvr. Want ik vind dat je een slecht advies hebt gekregen.