Los bericht bekijken
  #4  
Oud 31 oktober 2009, 19:03
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Heisa Bekijk bericht
Sinds gisteren ontvang ik op de commerciële zenders steeds meer programma's met de 4:3 instelling waardoor ik aan beide zijden een vervelende balk heb. Is dit door Ziggo veranderd. Voorheen werd het beeld namelijk vanzelf opgevuld door de instellingen van mijn tv maar nu lukt dat niet meer. Ik heb een 32pfl8404 van Philips en een samsung 360. Ik heb niets veranderd aan de instellingen van beide apparaten. Overige programma's komen wel "normaal" binnen.
Ik heb het even nagekeken, en voor zover ik kan nagaan is er bij de zenders of aan de doorgifte daarvan door Ziggo niets veranderd. Op het moment dat ik dit schrijf loopt er bij RTL7 een 4:3 programma dat correct als 4:3 full frame wordt doorgegeven. En 16:9 programma's worden full frame anamorf doorgegeven. Alles met de correcte flags. Niets aan de hand dus, je zult de oorzaak toch echt in (de instellingen van) je apparatuur moeten zoeken.

Dit alles neemt overigens niet weg dat er zowel door sommige zenders als door Ziggo heel wat afgeknoeid wordt met aspect ratio's. Zo zenden de themakanalen van de NPO al enige tijd alle 4:3 materiaal als 16:9 pillarbox uit, met dramatische gevolgen voor de beeldkwaliteit, en wordt er door bijv. Misdaadnet en Foxlife ook heel wat afgeknoeid. En Ziggo presteert het nog steeds om TRT International met een incorrecte aspect ratio door te geven.