Los bericht bekijken
  #149  
Oud 30 oktober 2009, 22:26
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door toontjelager Bekijk bericht
Trouwens ik heb ook de procedure gevolgd zoals aangegeven op dit forum , maar het werkte nog niet.......totdat ik de handeling die ik al eerder beschreef (op aanraden van mediamarkt monteur) gedaan had.
Ik heb vanavond een nieuwe LE46B650 geinstalleerd bij een familielid en dat werkte vlekkeloos door de handleiding te volgen die op dit forum gepost is. Daarin staat ook gewoon hetzelfde wat jij noemt, dus die handleiding klopt echt wel. De informatie die bij de SMiT CAM zat is dus niet volledig.

Heb je wel de software in je TV gecontroleerd ? Die is meestal 'oud' als je hem uit de doos haalt. Ik heb dus eerst de firmware geupdated:
  • De firmware eerst geupdate, aangezien de TV firmware van juni had en er dus niet de firmware in zat dit ook via de link hierboven gevonden kan worden. Download daarvoor dus de software en zet de .exe file op een lege (hoeft niet persé denk ik) USB stick. Voer daarna de exe-file uit door hem te dubbelklikken, daarna wordt de firmware uitgepakt en de juiste mappen structuur aangemaakt op de USB stick. Vervolgens de USB stick in de TV steken en in het menu van de TV de software-update optie kiezen. Nadat de update klaar is heb ik een factory reset gedaan (exit knop meer dan 10 seconden ingedrukt) zodat de plug-and-play installatie weer begon.
De rest staat in bovengenoemde handleiding, in het kort :
  • Nog geen CAM in de TV, daarna de plug&play installatie laten lopen en alle digitale kanalen gevonden. TV weer op nederland-1 zetten en standby zetten.
  • CAM in de TV zonder smartcard en TV weer aanzetten, je ziet nu dat de CAM herkend wordt. Nederland-1 is nog steeds te zien achter het menu waar je ziet dat de CAM herkend wordt. Wacht tot dit klaar is. Nederland-1 blijft beeld houden, nederland 2 geeft geen beeld.
  • Smartcard in de CAM, de Smartcard moet helemaal verdwijnen in de CAM, hij mag niet uitsteken. Als je hem niet helemaal recht in de CAM steekt blijft hij soms hangen en denk je dat hij er al ver genoeg in zit. In dat geval een beetje rommelen zodat hij er makkelijk verder in gaat tot hij helemaal in de CAM zit. Nu zal nederland-2 en de overige zenders ook te zien zijn mits je smartcard geregistreerd is. Gebruik je een nieuwe smartcard die je net geregistreerd hebt duurt dit misschien wat langer.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Met citaat reageren