Discussie: CI+ ervaringen
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 30 oktober 2009, 16:20
beasle01's schermafbeelding
beasle01 beasle01 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 12 oktober 2009
Locatie: Hoofddorp / Multikabel
DTV: CI+
Berichten: 4
Standaard CI+ ervaringen

Dag allen,

Met veel interesse lees ik de berichten op dit forum en met name de ervaringen met de CI+ module. Ik ben benieuwd of andere mensen dezelfde ervaringen hebben met hun module of dat ik misschien nog iets kan tweaken.

Ik heb een Samsung LED TV 6000 serie en ik durf mijzelf een ervaringsdeskundige te noemen... Wij zijn begonnen met een 'normale' digitale ontvanger begonnen omdat er "toch nog niet veel zenders in HD uitzenden". Grote fout want door de SCART kabel bij de normale ontvanger (ipv de HDMI kabel bij de HD ontvanger) wordt het digitale signaal naar analoog omgezet en daarna weer naar digitaal in de TV. Gevolg: zeer slecht en korrelig beeld... decoder teruggestuurd naar Ziggo en de HD ontvanger aangevraagd (CI+ was toen nog niet beschikbaar). Deze geeft betere kwaliteit maar nog niet helemaal wat ik er van gehoopt heb. Onlangs toch maar de CI+ module gekocht met het doel om een kastje en afstandsbediening minder te hebben. Mijn ervaringen tot nu toe met de CI+ module t.o.v. HD decoder zijn als volgt:
1. tv aanzetten duurt langer omdat de kaart elke keer wordt geautoriseerd (?)
2. zappen met CI+ t.o.v. decoder gaat trager
3. tijdens het 'snel' zappen zie je niet welk programma er op is wat bij de decoder wel mogelijk was.
4. het is mij nog niet gelukt om een 'favorieten' lijst te maken waarbij de niet-favorieten worden overgeslagen
5. beeld kwaliteit heb ik nog niet goed kunnen vergelijken maar hoe dan ook nog niet helemaal zoals gehoopt (bij bewegende beelden wordt het onscherp, soms lijkt een deel van het beeld even stil te staan, toch nog korrels te zien) maar kan natuurlijk ook aan de tv liggen.

Mijn vraag: wat zijn jullie ervaringen met de CI+ module of de Samsung LED tv en hebben jullie nog tips ter verbetering van de punten hierboven? Heeft iemand bijvoorbeeld al een goede lijst gevonden met beeld instellingen voor de Samsung LED tv's?