Los bericht bekijken
  #2  
Oud 30 oktober 2009, 15:43
rbouwm's schermafbeelding
rbouwm rbouwm is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: Boxmeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Humax iHDR-5050c
Berichten: 80
Standaard Planning & Status

Hier zal waar mogelijk de planning en status worden weergegeven van het project:

06-10-2009:
Eerste vergadering gehad met de projectleiders bij Ziggo waarbij de plannen zijn gepresenteerd over de aanpak. Deze plannen zullen na bevestiging ook hier worden gepubliceerd om inzicht te geven in de omvang van het project en duidelijkheid te verschaffen over hetgeen er gaat gebeuren.

12-12-2009:
De planning van Ziggo is als volgt:
 • Per 1 januari 2010 komt er een alles in 1 aanbieding voor EttH klanten.Dit zal naar alle waarschijnlijkheid 49.95 kosten voor Internet (10mbit), Telefoon en Televisie. Klanten hebben zelf de keuze om hier gebruik van te maken en zullen hierover zsm worden geďnformeerd (waarschijnlijk nog aankomende week). In de meeste gevallen zal dit echter voordeliger zijn. Interactive Televisie is dan nog niet mogelijk.
 • Op 1 juli 2010 zou het netwerk in Boxmeer moeten zijn omgebouwd naar DOCSIS3. Vanaf deze datum zal EttH NIET meer leverbaar zijn en zijn alle EttH klanten gemigreerd naar DOCSIS 3. De 5 wijken waar uitsluitend EttH beschikbaar is, kunnen wel pas als laatste worden aangepast om de migratie zo soepel mogelijk te kunnen laten verlopen. Zoals hierboven al vermeld, is dit een behoorlijke grote operatie. De doelstelling is om dit per wijk te doen, om er zo voor te zorgen dat de downtime minimaal is. Maximaal een dag. Uiteraard worden klanten hierover van te voren geďnformeerd.
09-02-2009:
De planning is ietwat gewijzigd:
 • Per 1 februari 2010 betalen alle huidige EttH klanten 12.95 voor 10Mbit (behalve de 40Mbit klanten, deze krijgen 100Mbit). Klanten gaan dus minder betalen of krijgen voor hetzelfde geld meer snelheid. Tijdens het migratieproject zullen een aantal EttH klanten al worden gemigreerd naar Ziggo Z2 (ook 10 Mbit) en blijven tot aan het einde van dit project ook 12.95 betalen.
 • De EttH factuur van januari 2010 wordt voor 50% gecrediteerd om zo de klanten tegemoet te komen voor de 10 dagen durende storing de afgelopen maand.
 • 1 juli is nog steeds de geplande einddatum van het complete migratieproject. Pas dan zal het voor huidige EttH klanten mogelijk zijn om Ziggo Alles in 1 te bestellen. Er komt dus geen alles in 1 tussenoplossing. Gemigreerde klanten kunnen ook niet eerder alles in 1 aanvragen zoals het er nu uitziet.
 • Voor huidige Eurodocsis klanten veranderd er qua abonnement nog niets
 • Zeer binnenkort wordt deze informatie door Ziggo per post aan de klanten verstrekt.

Nogmaals hebben wij gevraagd naar een passend overstapaanbod voor EttH klanten.

15-03-2010:
Deze week is begonnen met de renovatie binnenshuis in Rijkevoort, Oeffelt en Beugen!

23-03-2010:
Statusmeeting gehad met Ziggo:
 • creditering over januari is verrekend met het abonnementsgeld. Dit is te zien aan de betaling (achteraf) die in februari is gedaan (aangezien betaling achteraf is, betreft het hier de periode januari)
 • zoals in de brief vermeld zal voor maart geen kosten in rekening worden gebracht. Vanaf eind maart gaan etth klanten zoals Ziggo klanten vooraf ipv achteraf betalen. Dus eind maart ontvang je een rekening van 12,95 (29,95-17 euro korting).
 • Tijdens de migratie naar Ziggo zullen alle EttH klanten (muv de 40mbit klanten) naar een Ziggo Z2 abonnement worden omgezet. Het tarief hiervoor is tot 1 juli 12.95. Vanaf juli wordt dit de regulier prijs van 29.95. Dan kan ook weer van abonnementsvorm worden gewisseld.
 • Ombouw loopt voorspoedig, er zijn tot nu toe weinig klachten. Mocht u klachten hebben, stuur dit dan in een PB naar mij op, dan kunnen we eea in behandeling nemen.
02-05-2010: Ziggo Service balie
Met eventuele technische problemen en al uw vragen, kunt u terecht bij de Servicebalie die Ziggo tijdelijk heeft geopend bij Electroworld Jan Berkvens, Koorstraat 69 in Boxmeer. De servicebalie is op vrijdag van 16 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur geopend. Er zijn monteurs van Ziggo beschikbaar die bij kunnen springen en eventueel bij inwoners langs kunnen gaan. De servicebalie bij Electroworld blijft in ieder geval tot het eind van de maand mei open.

27-05-2010: Status meeting
De Technische migratie is zo goed als compleet. Na deze week zouden er dan geen storingen meer moeten zijn. Is dit wel het geval, dan verzoek ik iedereen die hier last van heeft te bellen met :
0481 850 400. Dit is het "oude EttH Support Desk nummer, maar de mensen bij deze desk zijn WEL op de hoogte van de migratie/situatie in Boxmeer, en de mensen van de reguliere support desk niet.
Op dit moment is er nog een probleem met Mijn Ziggo. Sommige klanten kunnen wel inloggen op Mijn Ziggo, maar zien dan de gegevens van iemand anders. Indien nog niet gemeld, meld dit dan ook op bovenstaand nummer. Ziggo hoopt deze problemen deze week nog te kunnen oplossen.

24-06-2010 Status update:
Problemen met de mijn Ziggo accounts zijn nog steeds niet opgelost. We proberen Ziggo te pushen dit zsm te doen, alleen krijgen we op dit moment weinig duidelijkheid hierover. Heeft u ook verkeerde gegevens bij Mijn Ziggo, bel dan met het nummer hierboven. Wellicht kunnen we de druk dan een beetje opvoeren.
De werkzaamheden zijn afgerond, etth telfonie klanten worden nu ook gemigreerd en kunnen dan alles in 1 aanvragen. Let op mensen. Had u een Z1 Etth abonnement, dan is dat omgezet naar Z2 voor 12,95, maar na de kortingsperiode wordt dat 29,95. Wilt u terug naar Z1, bel dan even met Ziggo om het abonnement aan te passen!!!!
De Ziggo Servicebus staat van 29 juni tot en met 3 juli op het Weijerplein in Boxmeer. Heeft u nog vragen/klachten, maak hier dan gebruik van of ga op vrijdag/zaterdag naa Jan Berkvens in Boxmeer (van 2 tot 30 juli). Daar is ook een service desk ingericht.

09-07-2010 Status update: Mijn Ziggo problemen opgelost:
Zojuist van Ziggo bericht gehad:
"Alle, bij ons bekende issues mbt Mijn Ziggo accounts zijn opgelost. De klanten waar wij aanpassingen voor gedaan hebben zijn allemaal via email geďnformeerd over de (eventuele) nieuwe inloggegevens.

Indien zich nog mensen bij jou melden die ook nog problemen hebben, horen wij dit graag, dan zullen wij verder actie ondernemen.
Uiteraard kunnen klanten ook nog altijd bellen naar de EttH-lijn. De agents die daar op zitten, weten wat ze te doen staat."

29-07-2010 Status update: Laatste Ziggo meeting
Tijdens deze vergadering zijn we nog even ingegaan op het verloop van het project. Conclusie is dat het geheel redelijk soepel is verlopen (muv de Mijn Ziggo problematiek en wat onduidelijkheden in de communicatie). Er zijn dan ook weinig extra klachten binnengekomen. Uiteraard zijn er wel wat problemen geweest, maar dit was ook ingecalculeerd. Boxmeer kan nu gewoon alle diensten van Ziggo afnemen. Wij danken de projectleiders van Ziggo voor hun inzet en openheid mbt tot dit project.
Enkele dingen om te onthouden:
 • Alles in 1 bestellen is nu mogelijk. Er komt geen extra korting, maar er wordt van iedere nieuwe aansluiting 10 euro beschikbaar gesteld voor het Truckers GKB. Het totaalbedrag (peildatum 1 september), wordt tijdens het konvooi op 19 september 2010 bekend gemaakt.
 • De korting die Ziggo aan Etth klanten gaf is afgelopen!!! Let erop dat indien u eerst etth Z1 Internet had, u nu Ziggo Z2 internet heeft en dat ook gaat betalen. Wilt u weer terug, bel dan met Ziggo om dit te laten aanpassen, anders gaat u meer betalen dan u gewend was!
 • Het oude Etth telefoonnummer 0481 850 400 blijft tot halverwege september beriekbaar om lopende zaken af te handelen, dus mocht u specifieke vragen hebben, kunt u dit nummer blijven gebruiken. Let wel, dit nummer heeft nog een minimale bezetting, dus voor reguliere vragen kunt u beter het Ziggo support nummer bellen.
 • De etth Emailadressen komen per 1 oktober te vervallen. Zorg er dus voor dat u hier geen email meer op ontvangt.
LET OP: Had u ETTH telefonie bekijk dan even uw factuur van 29/07. Staat hier het volgende op, dan klopt uw factuur niet:
telefoonlijn 23-06-2010 - 01-07-2010 € 2,65
telefoonlijn 01-07-2010 - 01-08-2010 € 9,95
telefoonlijn 01-08-2010 - 01-09-2010 € 9,95
De telefoonkosten van Juli zijn voor etth telefonie abonnees nl in juli als korting gegeven voor de migratie. Dit is inmiddels doorgegeven aan Ziggo en wordt gecorrigeerd, maar het is zeker niet onverstandig zelf ook even te bellen voor de zekerheid!

De Werkgroep Ziggo Gemeente Boxmeer heeft zich beschikbaar gesteld voor eventuele vervolgprojecten, indien nodig.


Laatst gewijzigd door rbouwm; 29 juli 2010 om 14:53