Los bericht bekijken
  #1  
Oud 30 oktober 2009, 15:42
rbouwm's schermafbeelding
rbouwm rbouwm is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: Boxmeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Humax iHDR-5050c
Berichten: 80
Standaard Toekomst ETTHOME / ZIGGO in Gemeente Boxmeer

Voor iedereen die de ontwikkelingen wil volgen over de toekomst van EttHome / Ziggo in de Gemeente Boxmeer zal ik in dit topic namens de Werkgroep Ziggo Gemeente Boxmeer de laatste ontwikkelingen publiceren.
Dit topic is een opvolging van een eerdere discussie op dit forum (hier) en het directe gevolg van het overleg wat de werkgroep heeft met de projectleiders bij Ziggo van het project Migratie en Renovatie Boxmeer (etth naar eurodocsis)! Gelieve in dit topic dus geen nieuwe problemen te plaatsen, maar alleen reacties op het betreffende onderwerp.

EttH is zeker geen slechte technologie, maar aangezien de wereldstandaard eurodocsis is, zal EttH uiteindelijk verdwijnen. Het vooroplopen tijdens de introductie van EttH heeft ons nu op een achterstand gebracht en deze zal moeten worden verholpen. Het bovengenoemde project is een initiatief van Ziggo dat ervoor moet zorgen dat de Gemeente Boxmeer weer helemaal mee kan met de huidige technologie en dat alle diensten (alles in 1, interactieve TV) van Ziggo in de gehele Gemeente Boxmeer leverbaar zullen zijn en dus niet meer voor beperkte postcodes.

De omvang van dit project is niet gering:
Boxmeer bestaat uit 27 wijken met 10000+ aansluitingen. Van deze 27 wijken zijn in 5 wijken nu uitsluitend EttH aansluitingen beschikbaar. De overige wijken kunnen zowel EttH als de reguliere docsis aansluitingen aanvragen. Deze 5 wijken bevinden zich allen in het centrum van Boxmeer.
De doelstelling is om alle EttH klanten te migreren naar Eurodocsis en het wijknet in Boxmeer te renoveren naar de huidige Ziggo Standaard (HSI 3)/ Eurodocsis 3).
Om dit te bewerkstellen moeten alle 27 wijkcentrales, 900 versterkers en 1200 multitabs worden vervangen. Daarnaast moeten alle EttH einddozen in de woningen worden vervangen en nog veel meer.

Er zal regelmatig overleg plaatsvinden met onze werkgroep om de status van het project door te nemen. Updates zullen dan hier te vinden zijn! Belangrijke updates worden altijd direct hieronder in de Planning & Status geplaatst om zo alle informatie op 1 punt te hebben.

Laatst gewijzigd door rbouwm; 15 november 2009 om 13:21