Los bericht bekijken
  #6  
Oud 30 oktober 2009, 15:13
copymaster's schermafbeelding
copymaster copymaster is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2008
Locatie: Zuidhorn/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Cisco EPC3925
DTV: Humax 5200C, Humax iPVR 9200 C
Berichten: 610
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reiziger20 Bekijk bericht
Help ! Ik heb een nieuwe tv (Panasonic tx-p50v10), hc set (Panasonic SC-BT100) en decoder (Humax 5050c). Een tijdje geleden zocht ik een oplossing voor het volgende:
Decoder aangesloten met optische kabel aan cinema set. Als ik radio wil luisteren moet tv aan voor menu e.d. van decoder. Als ik eenmaal zender gevonden heb wil ik de tv uit hebben zonder dat de cinema set ook uitging. Daar had ik een oplossing voor gevonden: druk op een toets van afstandsbediening, je ziet optie "tv voeding uit" en klaar is kees. Alleen: van welke afstandsbediening (ik neem aan van de Humax) en welk knopje ? Ik heb vanavond weer alles geprobeerd maar niet meer gevonden. De enige (omslachtige en niet gewenste) optie was het uitzetten van Vieralink waardoor de cs niet uitgaat.

Een avondje zoeken op Internet leverde niet de vondst van eerder op
Gebruik in het Viera Link menu, "uit via link" de optie video. Nu schakeld alleen de home cinemaset uit als de televisie ook aan staat en als TV audio gebruik je "digital in". Als in je display staat "D IN TV" en je schakeld de tv uit gaat ook je Home Cinema uit. Dit komt door Viera Link. Zet je Home Cinema op een andere ingang en je kunt je tv uit zetten zonder dat de Home Cinema ook uit gaat. Hierna kun je de Home Cinema weer op "D IN TV zetten".
Als je weet op welk digitaal kanaal de radio zit hoef je helemaal de tv niet aan te zetten. Andere optie is om Viera Link uit te zetten.

Gebruik je de optie Video/Audio dan gaat ongeacht de gekozen ingang de Home Cinema uit met de televisie.