Los bericht bekijken
  #24  
Oud 30 oktober 2009, 10:01
Elecman's schermafbeelding
Elecman Elecman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2009
Locatie: Zwolle / @Home
Berichten: 24
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door willemstarre Bekijk bericht
taal staat op nederlands

btw moet de tv altijd authenticate doen, dit heb ik in het begin een keer gezien, maar nu doet ie helemaal niks authenticaten. Ik bedoel elke keer als je hem aanzet?
Ja, hij athenticeet elke keer als je hem aanzet of uit standby haalt. Het gaat dan sneller dan de eerste keer en je ziet het niet altijd, maar het gebeurt altijd.

Overigens als de mededeling 'coded program' is en niet 'gecodeerd programma' dan heb je echt nog ergens iets op de taal Engels staan. Je kan de taal van de TV en van de CAM module onafhankelijk van elkaar instellen en het is vast verstandig om die allebei op Nederlands te zetten.

Als je in het configuratie menu kijkt, zie je dan onder diversen de Common Interface vermeld? Zo nee dan zit de module er niet goed in. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de connector pootjes in de TV kunnen verbuigen. Maar hij kan er natuurlijk ook net niet ver genoeg inzitten. Of mischien verkeerd om. De paarse sticker met Ziggo moet naar de muur.

Verder kan de chipkaart er nog verkeerd om inzitten en moet je natuurlijk de chipkaart aanmelden bij Ziggo. Of de kaart er goed inzit kan je ook via het Configuratie->Diversen->Common Interface menu zien. Kijk onder status smartcard. Als hij er goed inzit moet het kaartnummer zichtbaar zijn en de status 'card in' zijn.

Laatst gewijzigd door Elecman; 30 oktober 2009 om 10:59