Los bericht bekijken
  #16  
Oud 30 oktober 2009, 09:54
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kontknager Bekijk bericht
Inderdaad, heb het machtige netstat geraadpleegd en zie idd. tcp open staan. Geen idee welk bron die info bij mij erin heeft gestampt.

Maar pingtijden zijn wel degelijk enigsinds afhankelijk van de bandbreedte. Is common knowledge dacht ik zo. Ik weet alleen niet of we in dezelfde context zitten te denken. Probeer maar eens je download volledig te stressen, en kijk wat de uitkomsten zijn. Hierbij neem ik aan dat er geen router wordt gebruikt die QoS technieken gebruikt.
Het mag misschien common knowledge zijn, maar het is niet waar.
Natuurlijk worden ping pakketjes vertraagd als de beschikbare bandbreedte voor andere dingen wordt gebruikt. Maar dat betekent nog niet dat je kan concluderen: lage pingtijden betekent grote bandbreedte, of hoge pingtijden betekent weinig bandbreedte.

Als ik mijn giabit ethernet kaart forceer naar 10megabit/s, dan veranderen mijn pingtijden op het lan niet. Ze zijn nog steeds een paar honderd nanoseconden. Maar de bandbreedte is wel met een factor 100 afgenomen.

Als je een fiber rond de wereld legt, heb je vrije lange pingtijden in verband met de snelheid van het licht, maar de bandbreedte is nog steeds vele gigabits/s.