Los bericht bekijken
  #15  
Oud 29 oktober 2009, 23:04
Jassy's schermafbeelding
Jassy Jassy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Ootmarsum
Ziggo Internet: KPN Alles in 1 Glas
DTV: Gigablue Quad DVB-S2/C/T, 3x Arcadyan HMB2260, Digitenne
Berichten: 647
Standaard

Ik heb, jammer genoeg, hetzelfde probleem.

Het AOP (Groene kabel) komt uit in de meterkast, en daar zit een vier-weg verdeler achter. Dit is een Astro verdeler met een demping van 7dB, wat al vrij fors is. Echter krijgen al deze televisies een prima signaal.

Nu hebben wij kort geleden een uitbouw gedaan en hier zijn drie extra CAI dozen bij gekomen. Deze moeten nu ook een plekje vinden. Ik heb daarom geprobeerd een tweede Astro verdeler achter de eerste te doen. Demping = Enorm. Ik krijg een behoorlijk versneeuwd beeld op de nieuwe CAI dozen, digitale TV hapert ook enorm.

Ik wil dus na de eerste verdeler een versterker hangen en dan de nieuwe CAI dozen een versterkt signaal voeden. Ik wil de eerste verdeler niet versterken, dat signaal is goed en daar wil ik het allerliefst van af blijven.

Doe ik er verstandig aan om aan de eerste verdeler een versterker te hangen en dan de rest door te verdelen? Zoals gezegd, het signaal aan de eerste verdeler is gewoon goed en is daarom denk ik goed te versterken.

Wat is jullie advies? Zoals ook vaker in deze thread, ik ga geen 100 euro voor een versterker uitgeven. Dat is mij gewoon te gortig. Kan ik, omdat het bronsignaal gewoon goed is, voldoen met een goedkopere en regelbare versterker om het CAI signaal op voldoende peil te krijgen?