Los bericht bekijken
  #2  
Oud 29 oktober 2009, 19:02
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Er is geen enkele dvd-recorder op de markt die geschikt is voor digitale tv van Ziggo.

Alle losse recorders die op de markt zijn, of ze nu alleen een dvd-recorder bevatten of ook een harddisk (hdd) ze kunnen allen uitsluitend opnemen vanaf een analoog ingangs signaal.

Je kunt een losse recorder als volgt gebruiken om "digitale tv" op te nemen.

Je sluit via scart een digitale decoder aan op de recorder. De betreffende recorder laat je vervolgens het signaal dat hij via scart ontvangt opnemen. Via scart gaat uitsluitend een analoog signaal. Dit kan best een analoog signaal afkomstig van een digitale zender zijn. De beeld kwaliteit die de recorder op die manier aangeboden krijgt om op te nemen is in de meeste gevallen duidelijk beter dan die van een analoge frequentie van de kabel.

Op deze wijze moet je er wel rekening mee houden dat je alleen dat kunt opnemen wat je ook via die decoder kijkt. Als je zou gaan zappen neemt je recorder dit zappen gewoon op.

Daarnaast dien je zowel de recorder als de decoder te programmeren als je iets wilt opnemen als je er niet bent, of je moet zorgen dat de decoder van te voren al aan staat en op de juiste zender.
Sommige recorders hebben g-link waarmee ze onder de juiste omstandigheden de juiste decoders zelf aan en op de juiste zender kunnen schakelen, mar dit werkt niet altijd even soepel.
Niet alle recorders zijn in staat om via een programmering vanaf het scart signaal iets op te nemen.

De beste optie is, naar mijn persoonlijke mening, een decoder met een harddisk in gebouwd.

De beste optie hierbij is de Humax 5050. Deze heeft naast de High def mogelijkheid dus ook een opname mogelijkheid en deze decoder kan via een utp netwerk aangesloten worden op een computer. Via de computer is het, met los verkrijgbare software, mogelijk om de opnames als nog op dvd te zetten als je die op een andere locatie dan de decoder zou willen gaan kijken.