Los bericht bekijken
  #91  
Oud 29 oktober 2009, 18:44
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Dit principe is door RTL toegevoegd om de HD kijkers erop te attenderen dat het betreffende programma ook in HD gezien kan worden (ipv upscale sd), en inderdaad natuurlijk ook om nog niet hd kijkers over proberen te halen.

Iets wat vaak naar mijn idee toch echt verkeerd gedacht wordt, nu oa door XAHMOL, is dat HD zenders beter geluid hebben.

De keren dat ik Film1 HD kon kijken had ik toch echt alleen maar stereo geluid.
Zowel bij SD als HD zenders is het technisch gewoon mogelijk om goed geluid te hebben maar de zenders laten dit gewoon weg na. Bij de meeste zenders maak ik ook gebruik van het PCM kanaal en niet van het DD signaal. Tot nog toe klinkt elk DD signaal veel holler en leger dan de PCM kanalen. Een enkele keer op de duitsers dat er daadwerkelijk een 5.1 signaal te vinden is, maar ook dan klinkt het doorgaans veel holler / leger dan het PCM signaal. Wellicht dat dit verschil bij de meeste tv speakers van tegenwoordig niet te horen is ( de meeste lcd tv's hebben toch mindere speakers dan de oude crt toestellen, puur door het gebrek aan klank kast) maar via mijn speakers is het toch erg duidelijk waar te nemen.