Los bericht bekijken
  #18  
Oud 28 oktober 2009, 15:09
CarloC's schermafbeelding
CarloC CarloC is offline
Member
 
Geregistreerd: 26 juni 2009
Locatie: Breda
Berichten: 95
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78 Bekijk bericht
Echt waar? En wat zouden mensen met een abbonnement op bijv. Film1 en Sport1 dan doen? Gewoon opzeggen en elke maand een nieuwe smartcard kopen voor een paar euro. Dus die 30 euro is natuurlijk inclusief de preview periode die je hebt van alle zenders.
Dat is geen enkel probleem, de preview periode is geprogrammeerd in de kaart. Als je naar de standaard zenders digitaal kijkt zou je hiervoor helemaal GEEN smartcard nodig moeten hebben.
Een aantal kabelboeren geven het standaard pakket gewoon ongecodeerd door ! ZIGGO NIET, als een van de weinige !

Je betaald al voor deze zenders, je krijgt ze al, maar je zou "aansluitkosten" (in de vorm van een kaart) moeten betalen omdat je digitaal wilt kijken ? Dit terwijl er niets wordt aangeloten of gedaan moet worden om u/jou/mij digitaal te laten kijken.
Voor ziggo (en ook de klanten) is het alleen maar beter dat zoveel mogelijk mensen afstappen van analoog kijken, en dat bereik je door de drempel zo laag mogelijk te houden.
Twee systemen in stand houden KOST geld, 'e'e'n schrappen levert geld op, nog maar niet te spreken over het overschot van bandbreedte !

Als zij dit standaard pakket ongecodeerd doorsturen kost digitaal kijken alleen een digitale tuner. (welke tegenwoordig in iedere goede tv al is ingebouwd)
Indien je dan gecodeerde zenders wilt kijken dan zal je wel een smartcard moeten kopen, waarop dus wel een preview geldt voor een bepaalde tijd.

Volgens mij hoopt Ziggo hiermee te bereiken dat ze toch extra pakketten verkopen. Deze commerciele aanpak remt mijn inziens hun eigen digitale ontwikkelingen. Ze zeggen dat bijvoorbeeld al 70% digitaal kijkt, maar dat is volgens mij niet waar, hoeveel klanten kijken op al hun tv's digitaal ?

Ik heb er drie staan, alleen die in de huiskamer is voorzien van een digitale decoder (CAM), de rest zal mij een worst wezen.
hoe groot percentage van die 70% heeft decoders (en die smartcards) op al hun tv's ? gokje 10 tot 25% ? en dan ben ik nog positief denk ik.

Grappig dat ik mij nu bedenk dat ik in het zolder hok nog een SD decoder heb liggen, die ik in de slaapkamer kan gebruiken, alleen ik haat die plastic afstandbediening, de extra kaart heb ik nooit gekocht, en die decoder aan de muur ophangen onder mijn tv is alleen helemaal geen optie.
Voor dat kleine tv-tje op mijn werkkamer heb ik al helemaal geen smartkaart voor over!

IK ZOU ZIGGO ADVISEREN DE STANDAARD TV KANALEN ONGECODEERD DOOR TE STUREN.

Dan heb je tenminste iets naar de klanten en de programmaraden.
en geef je ook een duidelijk bericht dat zij digitaal willen en de klanten digitaal kunnen kijken zonder rare drempels.
Leg de beperkingen op analoog kijken, maar maak digitaal beter, eenvoudiger en toegankelijker ! Adoptie is dan verzekerd.

Op de termijn wordt daar iedereen beter van.