Los bericht bekijken
  #32  
Oud 27 oktober 2009, 18:57
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Jij vindt wel van alles, maar de vraag is of dat realistisch is. Overgang naar HD vereist hoge investeringen voor de zenders en de productiebedrijven van programma's en dat geld zal toch ergens vandaan moeten komen. CommerciŽle TV zenders willen bovendien rendement zien van al hun investeringen.

Je vergelijking met de overgang van zwart-wit naar kleur slaat de plank in ieder geval mis. Destijds was er alleen nog publieke omroep, en die werd (en wordt) betaald uit de algemene middelen. Daarnaast moest er destijds ook nog kijk- en luistergeld worden betaald. Die tarieven zijn toen opgetrokken mede om de inversteringen voor kleurentelevisie te kunnen bekostigen. Het is dus zo dat iedereen daaraan meebetaald heeft, ook de mensen die stug in zwart-wit bleven kijken.
Natuurlijk brengen inversteringen kosten met zich mee, de vraag is alleen moet dit verhaalt worden op de consument. Heel simpel geredeneerd is het zo dat de montagetafels op een gegeven moment toch aan vervanging toe zijn. Er vanuit gaande dat deze kosten over meerdere jaren worden mee genomen op de ballans zal de meerprijs van een HD eind regie wel mee vallen.

het hete hangijzer is dan ook, ben je als consument bereid extra te betalen voor alleen meer beeldlijnen... de content is het zelfde.
Dit en het feit dat HD over 2 jaar net zo gewoon is als SD nu, men de kosten door vernieuwen van appratuur toch moet maken is het mijnziens onnodig de consument hier mee te belasten.

Als RTL of SBS zou beginnen met een sepperaat HD kanaal ligt dit natuurlijk helemaal anders. Ik blijf zeggen HD-bijdrage voor de zelfde content als SD moet niet nodig zijn, wanneer ze iets extra's leveren bijvoorbeeld een nieuwe zender is dit natuurlijk anders.