Los bericht bekijken
  #42  
Oud 27 oktober 2009, 10:33
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht

En dat Blu-ray spelers vlotter zouden zijn dan DVD spelers is ook al niet waar. De lange laadtijden van (veel) Blu-ray spelers zijn een bron van ergernis voor iedereen die een vlotte DVD speler (c.q. DVD recorder) is gewend.

Om weer even on topic te geraken: wat de Ziggo CI+ CAMs betreft hoeven we, zo vrees ik, weinig van Ziggo te verwachten. Er is namelijk doelbewust voor gekozen om de meldingen van de Ziggo CI+ CAM niet uitschakelbaar te maken. Volgens anoniem op dit forum zou dat 'standaard' zijn voor Irdeto, maar zó gemakkelijk komt hij daar toch niet mee weg. Vanuit Irdeto wordt er namelijk geen enkele beperking opgelegd om de meldingen van de CAM (ja, alle meldingen) uitschakelbaar te maken, want in de AlphaCrypt CAM (die door de Duitse producent Mascom op de markt wordt gebracht onder inachtneming van alle licentievoorwaarden van o.m. Irdeto) zijn de meldingen van de CAM gewoon uit te zetten. Ziggo heeft er echter commercieel belang bij om de meldingen niet uitschakelbaar te maken, en dus gebeurt dat niet. Het gaat hier niet alleen om de re-authenticatie meldingen, die natuurlijk het meest in het oog springen en de meeste irritatie opwekken, maar ook om de obligate (fout)meldingen die je bijvoorbeeld krijgt als je langs een zender zapt die geen deel uitmaakt van je pakket en waarbij je als gebruiker een bevestiging moet geven voordat je verder mag zappen. In combinatie met het (oorspronkelijke) voornemen om de gebruiker de mogelijkheid te ontnemen om de basiszenderlijst van de eigen TV naar eigen inzicht in te richten is ook hier ergernis voorgeprogrammeerd.
Heb ik ook niet gezegd; integendeel. Ik verbaas me er alleen over dat bluray-fabrikanten zich nu pas lijken te realiseren dat niemand zit te wachten op lange laadtijden en dat de beste bluray-Quickstart nog trager is dan het opzetten van een stuk vinyl.
Misschien moeten we maar eens een wedstrijdje doen; zelfs de goedkoopste platenspeler heb je sneller aan de praat dan welke discplayer dan ook. Dat je eenmaal opgestart met een disc handiger van tracks kan verwisselen staat buiten kijf, maar het ging hier om opstarten/laadtijd en die is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.

On topic inderdaad: op welk commercieel belang van Ziggo doel je precies? Kijkers aanzetten tot het afsluiten van aanvullende pakketten door het tonen van die obligate meldingen? Als dat werkelijk de enige reden voor Ziggo is om die meldingen te tonen zijn ze inderdaad wel heel triest bezig. Het zorgt inderdaad alleen maar voor ergenis; bovendien heeft Ziggo een prima marketing-apparaat om haar klanten te verleiden extra af te nemen. DOS 1.0-meldingen zouden niet in de marketingmix thuis mogen horen.