Los bericht bekijken
  #40  
Oud 26 oktober 2009, 21:26
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Robus Bekijk bericht
Elders op dit forum heb ook ik al aangegeven dat ik bij de groep hoor die niet zit te wachten op 'opstartschermen' met cryptische authenticatieberichten. Ze dragen niet alleen feitelijk bij aan een langere wachttijd, maar ook de gepercipieerde wachttijd gaat omhoog. Als ik nu mijn TV aanzet (icm Humax tuner), blijft het beeld ook enkele seconden zwart; maar dat neem ik voor lief.
Ik kijk echter allesbehalve uit naar de authenticatiemeldingen van de smartcard die ik van plan ben aan te schaffen. Voor dat we het weten trekt er een hele Windows opstart sequence aan onze ogen voorbij, en daar pas ik voor; er moet verschil blijven tussen het aanzetten van een TV en een computer.
Tegelijkertijd merk ik dat het een beetje de norm wordt; vroeger (opa Robus spreekt) zette je de naald op het vinyl en je had muziek, toen kwam de CD en moesten we wachten op een laatje dat open en dicht ging. Met de intrede van de DVD-speler ging die wachttijd verder omhoog en pas bij de huidige generatie BluRay spelers, heeft de industrie door dat eindgebruikers eigenlijk helemaal niet zitten te wachten op opstarttijden van apparatuur. Quickstart is zelfs een USP geworden!
Dus Ziggo; doe er wat aan! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald; bij de volgende lichting CAM's onderdrukken die meldingen svp!
Die vergelijking met het opzetten van een plaat versus het opzetten van een CD gaat toch echt niet op. Als ik een LP uit de hoes moet halen, op mijn draaitafel moet leggen, het draaiplateau in gang moet zetten, de arm secuur op de juiste positie moet plaatsen, en de arm vervolgens via de armlift in de inloopgroef moet laten neerdalen dan ben ik toch echt significant meer tijd kwijt dan met het uit het doosje nemen en inladen van een CD. Sorry opa.

En dat Blu-ray spelers vlotter zouden zijn dan DVD spelers is ook al niet waar. De lange laadtijden van (veel) Blu-ray spelers zijn een bron van ergernis voor iedereen die een vlotte DVD speler (c.q. DVD recorder) is gewend.

Om weer even on topic te geraken: wat de Ziggo CI+ CAMs betreft hoeven we, zo vrees ik, weinig van Ziggo te verwachten. Er is namelijk doelbewust voor gekozen om de meldingen van de Ziggo CI+ CAM niet uitschakelbaar te maken. Volgens anoniem op dit forum zou dat 'standaard' zijn voor Irdeto, maar zó gemakkelijk komt hij daar toch niet mee weg. Vanuit Irdeto wordt er namelijk geen enkele beperking opgelegd om de meldingen van de CAM (ja, alle meldingen) uitschakelbaar te maken, want in de AlphaCrypt CAM (die door de Duitse producent Mascom op de markt wordt gebracht onder inachtneming van alle licentievoorwaarden van o.m. Irdeto) zijn de meldingen van de CAM gewoon uit te zetten. Ziggo heeft er echter commercieel belang bij om de meldingen niet uitschakelbaar te maken, en dus gebeurt dat niet. Het gaat hier niet alleen om de re-authenticatie meldingen, die natuurlijk het meest in het oog springen en de meeste irritatie opwekken, maar ook om de obligate (fout)meldingen die je bijvoorbeeld krijgt als je langs een zender zapt die geen deel uitmaakt van je pakket en waarbij je als gebruiker een bevestiging moet geven voordat je verder mag zappen. In combinatie met het (oorspronkelijke) voornemen om de gebruiker de mogelijkheid te ontnemen om de basiszenderlijst van de eigen TV naar eigen inzicht in te richten is ook hier ergernis voorgeprogrammeerd.