Los bericht bekijken
  #37  
Oud 26 oktober 2009, 10:37
Robus's schermafbeelding
Robus Robus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 juni 2009
Locatie: Woerden/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-één Extra
DTV: Sony KDL37W5500/Neotion CI+ CAM
Berichten: 99
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
OK. Dat is duidelijk. Maar of die 3 tot 5 seconden verwaarloosbaar zijn daar kun je van mening over verschillen. Als je de TV 1000 keer hebt ingeschakeld heb je dan bij elkaar toch 1 tot 1½ uur voor niks zitten wachten. Wat ik bedoel te zeggen is dat die 3 tot 5 seconden op den duur toch zullen gaan irriteren. Zeker als er iedere keer twee maal - onnodig, want alles is immers in orde - een prompt in beeld verschijnt. Het zou zo moeten zijn dat de CI+ CAM bij de re-authenticatie helemaal niets van zich laat horen of zien, tenzij er een probleem is natuurlijk. Daar is duidelijk niet goed over nagedacht door Ziggo.
Elders op dit forum heb ook ik al aangegeven dat ik bij de groep hoor die niet zit te wachten op 'opstartschermen' met cryptische authenticatieberichten. Ze dragen niet alleen feitelijk bij aan een langere wachttijd, maar ook de gepercipieerde wachttijd gaat omhoog. Als ik nu mijn TV aanzet (icm Humax tuner), blijft het beeld ook enkele seconden zwart; maar dat neem ik voor lief.
Ik kijk echter allesbehalve uit naar de authenticatiemeldingen van de smartcard die ik van plan ben aan te schaffen. Voor dat we het weten trekt er een hele Windows opstart sequence aan onze ogen voorbij, en daar pas ik voor; er moet verschil blijven tussen het aanzetten van een TV en een computer.
Tegelijkertijd merk ik dat het een beetje de norm wordt; vroeger (opa Robus spreekt) zette je de naald op het vinyl en je had muziek, toen kwam de CD en moesten we wachten op een laatje dat open en dicht ging. Met de intrede van de DVD-speler ging die wachttijd verder omhoog en pas bij de huidige generatie BluRay spelers, heeft de industrie door dat eindgebruikers eigenlijk helemaal niet zitten te wachten op opstarttijden van apparatuur. Quickstart is zelfs een USP geworden!
Dus Ziggo; doe er wat aan! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald; bij de volgende lichting CAM's onderdrukken die meldingen svp!