Discussie: Klacht: interactieve tv werkt maar niet
Los bericht bekijken
  #75  
Oud 24 oktober 2009, 17:18
proxyl's schermafbeelding
proxyl proxyl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 oktober 2009
Locatie: Den Helder/Multikabel
DTV: Cisco PVR +ITV
Berichten: 4
Standaard Interactieve TV werkt maar niet

Alles zo eens doorgelezen hebbende ben ik van iedereen geloof ik toch wel het langst bezig om dit kolere apparaat eens aan de gang te krijgen.
Op 6 MEI 2009! heb ik ITV met de bijbehorende Cisco PVR decoder besteld.
Ik had hiervoor mijn eigen HTPC met een dubbele floppy DTV geinstalleerd met een dubbele smart card. Ik heb de HTPC uiteraard nog met de smart cards maar die zijn niet CI+. Ik wilde het ITV gebeuren wel eens gaan proberen aangezien de aansturing om bepaalde programmas te bekijken met DVB-viewer of het nimmer aan de praat krijgende Mediaportal via een pc toch wel omslachtig is ivgm met de Cisco afstandsbediening.
Niet lang nadat ik het besteld had kreeg ik de cisco decoder/pvr binnen.
Het apparaat helemaal volgens de beschrijving aangesloten met de eengats wandcontact doos die was meegeleverd. vanuid die wandcontact doos met een "monsterkabel" van behoorlijk wat centen de Cisco aangesloten en vanuit de decoder weer met een "Monster-HDMI ultra kabel" deze aangesloten op de HDMI poort van m'n 46" Samsung. Laat maar komen die ITV, dat word films kijken dacht ik nog.
Handleiding gelezen dat ik tijdens de installatie de stekker eruit moest trekken nadat de nieuwe firmware was geinstalleerd. Allemaal gedaan en alles leek gladjes te verlopen. Met de nieuwe firmware de installatie van de digitale tv doorgelopen met de juiste frequenties etc etc en ja hoor ik had beeld 149 kanalen digitale (HD)tv en radio. Volgende stap, de ITV installatie........ en toen kwamen de problemen.
Code B, uw installatie gaat op de achtergrond door, u kunt op OK drukken.
Geen vraag over postcode of iets dergelijks wat ik in de handleiding las.
Na 5 minuten maar eens op menu gedrukt om te kijken de ITV werkte.
Meteen vastlopen dat kreng en geen enkele knop op het apparaat werkte nog, noch op de AB. Zoals bij een ander apparaat dan maar de stekker eruit en opnieuw beginnen. Gelukkig dacht ik nog, hij doet het nog.
Volgende dag maar weer proberen dacht ik want moeders wilde graag tv kijken en dat gaat tot nu toe steeds goed.
De volgende ochtend nieuws kijken, weer mis. De Cisco was weer vastgelopen en weer moest de stekker eruit. Ik begon nu dus al wel argwaan te krijgen maar gaf de moed niet op en besloot "fijn" weer de ITV bij den hoorns te vatten en opnieuw het installatie process af te lopen maar werd weer teleurgesteld door CODE B of Netwerkfout. Hmmm, maar eens de helpdesk bellen...... na 20 minuten wachten $$$ iemand aan de lijn. Mag ik u postcode etc. die ik geloof ik al 3x gegeven had. Heeft u het allemaal goed aangesloten? jaaa zucht. Heeft u de smartcard al geactiveerd? Oh moest dat dan, ok. Dus hup online en gauw activeren, klaar is kees dacht ik... Star Wars here I come....
Nee nee nee, dat gaat zomaar niet want de aanvraag moet eerst naar ZuidWest toe om de ITV officieel aan te vragen. Wat heb ik dan in Mei gedaan? om een pannekoek met stroop gevraagd? Regel dat zou ik zeggen en dan wil ik morgen ITV kunnen kijken. Nou meneer, dat kan wel eens 5 "werk" dagen duren. Met dit soort dingen moet je gewoon 24/7 service verlenen of kijken we in het weekeind geen tv meer in Nederland?
Ik werk op een 5 weken op 5 weken af basis in het buitenland en het eind van de 5 weken af was aangekomen dus helaas dan moet ik het maar kijken als ik weer thuis kom. In Juli thuis gekomen en snel gekeken of het werkte. Shi... nog niks grrmmbbllll installeren code B, netwerk fout vastlopen. Nog steeds hetzelfde. Tja en dan ga je 3 weken op vakantie in Juli dus dan komt er weer niks van. Maar een afspraak voor een monteur laten maken om te kijken of ik met m'n MTS dat doosje goed heb aangesloten. Tringgg, Ja hallo met Ziggo, neee u kunt pas 31 Augustus een monteur langs krijgen. En in September dan als ik weer thuis ben? Zover gaat mijn afspraken Kalender niet. Nou dan moeders de vrouw maar op haar vrije dag met de monteur op 31 Augustus laten stoeien met de Cisco. Ik moest begin Augustus weer weg en na talloze installatie attempts nog steeds hetzelfde verhaal en vastlopers. Een nieuwe Cisco dan want dan is ie waarschijnlijk nie goed? Neeee eerst gaan we andere dingen bekijken en ik zie dat uw bestelling niet word doorgestuurd, we gaan het laten "E X E L E R E N" maar het kan even duren. Enfin, ik was al compleet murw geslagen en zat gorchelend op de bank met m'n AB. Den Ziggo monteur kwam op 31 Augustus langs maar net 5 minuten te laat want m'n vrouw moest om 13:00 werken en hij kwam om 13:05 ondanks de afspraak van 08:00-12:00 die gemaakt was. gelukkig kon hij de Maandag erop wel en heeft hij geconstateerd dat alles correct aangesloten was en er dus inderdaad geen IP-adres van de server kwam. Dus maw dat verdomde muurcontact doosje van Ziggo werkt dus niet want een retour signaal komt er niet door. Ja de kabel op een andere poort aansluiten op de beeldversterker, met een scart kabel installeren, een andere taal instellen, drie keer om het huis rennen en Ziggo, Ziggo, Ziggo roepen en dan de knop op aan...... flauwekul allemaal. het moet gewoon werken. De monteur zou een rapport opmaken en adviseren de cisco uit te wisselen met een nieuwe. Niks meer van vernomen. September ging voorbij en nu Oktober en als ik straks in November thuiskom wrijf ik in mijn handjes want volgens "Mijn Ziggo" ben ik sinds 30 September aangesloten op net gemist en TV-theek enfin, ITV-totaaaal . In Oktober, voordat ik wegging , werkte het nog niet maar ach, je raakt eraan gewend. Heb al wel E210 kunnen dokken maar dat zal Ziggo ze aan de anus oxyderen. Als ik in November nog geen ITV heb flikker ik de Cisco met smartcard bij Ziggo door het raam. Heb ik toch nog plezier van m'n 210 pleuro.