Discussie: Vraag: CI+ en digitaal willen opnemen
Los bericht bekijken
  #34  
Oud 23 oktober 2009, 15:37
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sammyx Bekijk bericht
Mijn laatste inzicht is dat het toch de humax pvr moet gaan worden. Dan heb ik inderdaad de ingebouwde tuner niet meer nodig (want de kaart gaat in de pvr).
Dat is juist, maar niet zoals jij zegt omdat de kaart in de PVR moet. Dat is immers bij een gewone losse decoder ook zo, terwijl je daar niet mee kunt opnemen en tegelijk naar iets anders kunt kijken. De clou is nou juist dat een PVR zoals de Humax 5050C een twintuner aan boord heeft, waardoor het inderdaad mogelijk wordt gelijktijdig één digitaal programma te kijken en een ander digitaal programma op te nemen. En dat is wat jij wil.
Citaat:
Wat ik me afvraag: het DVB-T/C/CHD verhaal, heeft dit betrekking op de ingebouwde tuner, of betekent dat weer wat anders? Ik kijk nu nl. specifiek voor DVB-C omdat op Kieskeurig staat dat DVB-T voor grote schermen niet goed genoeg is.
Hier redeneer je ook weer krom. Zolang je bij Ziggo zit heb je met DVB-T feitelijk niets te maken en heb je er ook niets aan. Een ingebouwde DVB-T tuner is - in Nederland - uitsluitend geschikt voor de ontvangst van Digitenne, en dat is inderdaad van een dusdanige kwaliteit dat het voor grotere schermen is af te raden.

Maar, de aanwezigheid van alleen een DVB-T tuner in een TV zegt niets over de kwaliteiten van die TV als zodanig.

Je hebt nu twee mogelijkheden:

1. Je wil een ingebouwde tuner die met Ziggo is te gebruiken: dan kies je voor een TV met DVB-C HD tuner en CI+ slot. Er is dan geen extern kastje nodig om Ziggo digitale TV te kunnen kijken, wel om ook nog iets op te kunnen nemen.

2. Je kiest meteen voor een PVR, bij voorkeur de Humax 5050C, bij een nieuwe TV. De aanwezigheid van een digitale tuner in de TV is dan feitelijk irrelevant voor Ziggo digitale TV. Wel heb je dan twee afstandbedieningen nodig, ook om TV te kunnen kijken (maar daar zijn ook oplossingen voor).