Discussie: Oproep: Enquête resultaten Lipsync fix
Los bericht bekijken
  #29  
Oud 22 oktober 2009, 23:38
rmb24's schermafbeelding
rmb24 rmb24 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 september 2007
Locatie: Bovenkarspel / Multikabel [toen problemen nog snel opgelost werden, en de Horizon nog ver weg was]
Ziggo Internet: Connect & Play complete, Ubee EW321B
DTV: Humax iHDR 5200c, Humax 5300C, Samsung DCB-H360RS, Horizon SMT-G7401
Berichten: 433
Standaard

Ik heb ook een DCB-H360R decoder. Alweer bijna 2 jaar zonder alle voornoemde problemen in gebruik. Tot gisteravond. Tijdens het kijken viel het beeld ineens weg, (zat naar regionale TV Flevoland te kijken) en kreeg ik het geluid van Radio 2. Ik kijk naar mijn instellingen van de favoriete kanalen, en zie daar gewoon op nummer 16 TV Flevoland staan. Weer terug naar TV beeld, en toch weer geluid van Radio 2. Weer bij de instellingen gekeken, maar in de hele lijst van favorieten, kwam Radio 2 niet voor. Waarom zou je dat ook doen, zo tussen de TV zenders.
Toen in het rechterlijstje gekeken (standaard in volgorde van aanbieden) en zie dat vrijwel alle regionale kanalen de melding "NOT COMPLETED" hadden. Het vreemde van alles is, dat ik ook de zenders in het favorieten deel, niet meer kon verplaatsen, en vrijwel alles in een andere volgorde stond, als dat ik ooit ingegeven had.
Omdat bij de instellingen het mogelijk was de software update te doen, heb ik dat gedaan. Binnen 10 minuten was dat gedaan, maar het eerdere probleem was er nog steeds. Dus dan maar (voor de eerste keer overigens..) het ritueel van stekker eruit, smartcard eruit, ff eten, en daarna weer opgestart. Wachten op de melding dat de kaart er weer in moet, en daarna ALLE signalen maar weer opnieuw ingesteld. Nog een hele toer, om die decoder op frequentie 514,00 te krijgen. Maar uiteindelijk alles weer op orde gekregen, en favorieten weer ingesteld op gewenste volgorde. Alles werkt nu weer zoals het moet.
Wat ik wel opmerk, es een hele korte nagalm, als ik de versterker mee laat lopen met het TV geluid. Dat zal die lip-sync zijn, maar ik heb er hoegenaamd geen last van. Kijk net naar Ned3 (DWDD) en daar valt geen ongelijk signaal op.

Ook weer eens goed nieuws te melden dus van Samsung en Ziggo.

Maar hoe het komt dat ineens een hele berg zenders wegvallen (NOT COMPLETED) en van volgorde wisselen in mijn favorieten, zal wel een raadsel blijven.
Of weet iemand een oorzaak?
Heb overigens beste kwaliteit Hirshmann kabels. 1 mtr van aansluiting naar decoder, en 60 cm HDMI van decoder naar TV. geen splitters o.i.d.

Reacties zijn welkom...

Groet,
Ron
__________________
Niet alles is wat het lijkt, en zelfs dat niet!!!