Los bericht bekijken
  #63  
Oud 22 oktober 2009, 22:50
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Over het algemeen heb ik ook geen last van traag laden, maar ik kijk ook niet 24/7. Alleen vanmiddag rond 16:20 een hickup gedurende een paar minuten toen pagina's maximaal 8 seconden op zich lieten wachten. Vanavond niet gekeken rond de tijd dat Catastrofus e.a. dit meldden.

Meestal duurt een pagina bouwen overdag minder dan 1 seconde op de server. Als het af en toe een paar keer 10 seconden duurt lig ik daar niet zo wakker van. Het moet echter niet structureel altijd zo zijn en dat is het gelukkig niet. (tenminste ik zie dat hier niet)

De keren dat ik gezien heb dat het tot 10 seconden duurde was het niet drukker met gebruikers dan andere momenten en liepen er ook geen drukke processen. Het aantal gebruikers online is meestal gedurende de hele dag constant een paar honderd en piekt in de avond-uren wat. Maar tijdens die piekuren is de laad-tijd niet echt veel hoger (2-3 seconden max). (uitzondering natuurlijk vorige week toen tijdens de grote TV storing duizenden gebruikers tegelijk probeerden op het forum te komen)

Ondanks dat het in het algemeen niet echt als probleem van de server zie op dit moment, is het toch wel zinnig om te zien wanneer er echt pieken optreden. Willen jullie als jullie melden dat pagina's langer nodig hebben om te laden de exacte tijd er even bij vermelden en de laadtijd/queries/serverload. Misschien dat we in de logs kunnen zien of er processen langer duren dan normaal op die tijden.

Ik zal hiervoor binnenkort wat statistische gegevens mee laten sturen in de footer van de pagina's waarbij je zelf ook de 'pagina-bouwtijd' kunt zien die de pagina kost. Daaraan zie je hoe druk de server het heeft. (alleen admins zien dat nu) Duurt het laden van de pagina langer dan die tijd, dan zit er op de data-verbinding naar jezelf toe een extra vertraging.

De laatste paar opmerkingen/berichten in dit topic dat het soms bij de een wel lang duurt en bij de ander niet, lijkt er dan op te wijzen dat het geen server problemen zijn op dat moment.

Maar ik ben benieuwd naar de ervaringen de komende dagen als er tijden bij de melding gezet worden en de laadtijd en server load die je binnenkort zult zien staan onderin de pagina's.

Dat ziet er zo uit:
Citaat:
Page generated in 0,26875 seconds with 17 queries [Server Loads: 0.80 1.06 : 1.40]
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....