Los bericht bekijken
  #4  
Oud 22 oktober 2009, 19:28
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door studiostevus Bekijk bericht
De installatie is als volgt:

Centraal punt ---versterker ---- splitter in 2 ---- naar Humax
|
splitter in 5 --- naar boven (analoog)
Nou is het euvel dat mijn RTL4 en preview channel storen op de Humax als ik de antenneversterker in het stopcontact steek, maar als ik hem uittrek niet meer (natuurlijk stoort de analoge TV boven...)

Versterker en alle splitters zijn van Hirschman. Tussen de versterker en de splitter in 2 zit een meter, vervolgens naar de Humax zit 6 meter.

Iets verkeerd aangesloten? Hoe kan het zijn dat de versterker de digitale tv stoort?
Waar zit de 5-voudige splitter ?
Vermoedelijk geeft je versterker teveel signaal waardoor de Humax overstuurd wordt.

Aangezien je Humax het dichtst bij de versterker zit en je daar het meeste signaal hebt kun je beter de splitters omdraaien. Dus direct na je 2 voudige splitter 1 uitgang naar boven toe en de andere uitgang naar de 5 voudige splitter. Deze geeft meer verzwakking en op 1 van die 5 uitgangen kun je dan de Humax aansluiten. Misschien gaat dat beter. Als dat nog niet goed werkt, dan kun je de versterker wat lager instellen. De meeste Hirchmann versterkers hebben een instelling waar je de versterking mee kunt regelen (zie de handleiding, vaak in het kastje zelf een klein potmetertje). Als je dat zover terugdraait dat je boven net genoeg hebt is het voldoende.

Verder kan het natuurlijk ook nog je bekabeling of pluggen zijn (nooit pluggen met plastic kapjes gebruiken en alleen goede coax kabel, geen bouwmarkt-kabel gebruiken, zeker niet als je digitenne zenders in de buurt hebt staan)
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....