Los bericht bekijken
  #47  
Oud 22 oktober 2009, 19:06
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Als jij de prijs/kwaliteit/snelheid van Ziggo niet goed vind, waarom neem je dan een abonnement.
Omdat er geen alternatief is. ADSL is nog trager, glas komt pas eind 2011 (dus pas eind 2012 bruikbaar).
Citaat:
KPN wil vast wel een synchrone 50Gbit glasverbinding aan je leveren. Kost wat, maar gezien je geklaag zit je er enorm om verlegen, en dan ben je niet meer afhankelijk van de "3e wereld" verbinding van Ziggo
Wat voor voordeel heeft een synchrone verbinding volgens jou ? Ik snap ff niet wat je hier mee bedoelt in deze context. (v.z.i.w. is DOCSIS al synchroon).

Een glasverbinding speciaal laten aanleggen is niet te doen voor een particulier, al had ik het geld er voor. Alleen al aan vergunningen om de kabel in te graven ben je al jaren verder.
Citaat:
- Jij verwacht zakelijke performance van een particulier abonnement.
Nee, dat verwacht ik niet. Het verschil tussen zakelijk en particulier zit NIET in de snelheid maar in dingen als een SLA.
Citaat:
- Jij vergelijkt een 50/5 lijn met "3e wereld" omstandigheden.
Hoe wilde je 't anders noemen ?
Citaat:
- Wel klagen maar geen centen eraan uit willen geven.
Ik wil best centen er aan uitgeven. Als Ziggo een Alles-in-1-ultra abbo aanbied die gewoon max. snelheid bied dat het modem aankan dan wil ik daar heus wel voor betalen.
Citaat:
- Het verhogen van de upload zal wel degelijk een vergroting van het
dataverkeer gaan veroozaken. [feit]
Reken dan gewoon af per GB, ben ik ook best bereid te doen (zolang ze geen woekerprijzen rekenen maar gewoon marktconform met een beetje winst heb ik er geen probleem mee).
Citaat:
Je weet wat de verbinding doet, je weet dat er alternatieven zijn, en je weet dat het overpompen van dergelijke hoeveelheden data op de huidige lijn een bepaalde tijd in beslag neemt. Vind je dat voldoende om te klagen, dan moet je er wat aan doen, maar nee, dat kost teveel...
Da's het probleem, er zijn geen alternatieven. Niet voor een particulier.

Ziggo heeft een monopolie op snelle internet verbindingen en dat weten ze, de enige reden dat ze nu verhogingen doorvoeren is dat een paar plaatsen langzaam verglaast worden, als dat niet was gebeurt zat je over 50 jaar nog met 20/3. En die 20/3 heb je ook alleen vanwege de concurrentie met ADSL, als dat er niet was geweest had jij nu hier lopen verkondigen dat 1/0.2 heel redelijk is voor 50 euro in de maand.
Citaat:
Als je met max €12.000 aan een nieuwe auto wilt uitgeven, moet je ook niet verwachten dat je met een nieuwe Mercedes E220 of een BMW 5 serie thuis komt.
Nee, maar als je €500,000,- voor een BMW 5 hebt uitgeven, en hij blijkt vervolgens begrenst te zijn op 120 km/h (hij kan wel sneller, maar dat leveren we niet want de snelwegen in .nl zijn er niet klaar voor) dan voel je je ook genaaid.

De prijs IS gewoon extreem hoog en je krijgt er gewoon erg weinig voor. (ter illustratie: ik betaalde in '99 omgerekend ong. 12 euro/maand voor 100/100mbit, helaas niet meer mogelijk na verhuizing)