Los bericht bekijken
  #41  
Oud 21 oktober 2009, 19:14
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door madeleine-b Bekijk bericht
Bandbreedte kan je maar 1x op je netwerk benutten en dan is de keuze tussen downstream (veel gevraagd) en upstream (maginale vraag) snel gemaakt..
Wat heeft dat met synchrone/asynchrone communicatie te maken ? Volgens mij haal je het door de war met symmetrische/asymmetrische verdeling van bandbreedte. (A)synchroon gaat over de manier waarop op MAC niveau het e.a. getimed wordt.
Citaat:
Deze hele discussie gaat over een éénmalige datatransfer.
Nee, deze discussie gaat over kunstmatige beperking van maximum transfer snelheden terwijl daar geen reden voor is. Het is niet zozeer een eenmalige transfer alswel een automatische off-site backup waarvoor de initiële synchronisatie actie ong. 1.5 TB data moet overpompen omdat de andere kant nog 'leeg' is, na de initiële backup is traagheid v/d verbinding nog steeds vervelend omdat je tijdens de sync. geen off-site backup hebt. Hoe langer dit duurt hoe groter het 'gat' is waarin er geen backup is.

Nu hangen er geen levens van af maar het zou heel erg jammer zijn als 't weg is.
Citaat:
In de grote mensen wereld wordt niet eens nagedacht over een verbinding die 99% van de tijd zinloos snel is, dan gewoon een tweede set schijven van de data voorzien en naar een andere plaats gebracht.
Dan leef jij in een andere grote mensen wereld dan ik, vrijwel alle (niet-backbone) verbindingen zijn 99% van de tijd zinloos snel. Wat duur is (en wat voor consumenten niet nodig is) is een verbinding die 100% van de tijd zinloos snel is. Niet de snelheid v/d lijn maar hoeveel van de capaciteit van deze lijn je gebruikt hebt of hoeveel capaciteit er permanent voor je gereserveerd is bepaald hoe duur het is. Vandaar dat de beperking v/d maximale bandbreedte ook zo zinloos is, je gaat er niet meer of minder data door verstoken, de kosten zijn gelijk, het duurt alleen langer.
Citaat:
Toch een wonderlijke redenatie, Ziggo kiest voor verhoging van de snelheden van een bestaand pakket en het is niet genoeg. (...)
Zonder die verhogingen was ik geen Ziggo abonnee geweest. Het WAS niet goed (en ik was dus ook geen abonnee), het is nu 'mweh' en het wordt straks semi bruikbaar, ('semi' vnl. vanwege de lage upload.)