Los bericht bekijken
  #359  
Oud 21 oktober 2009, 18:17
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.453
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door m2dekker Bekijk bericht
Dit kan in theorie niet, aangezien de SMTP server van Ziggo dan de enige partij is die mail verstuurd en daar ook controle op doet.
Nee, dat gaat juist problemen geven. Door dit soort open-relay komt de mailserver van Ziggo dan op de zwarte lijst. Dat zie je bijvoorbeeld ook gebeuren bij een klant die in een botnet zit. Wanneer zo'n bulkmail niet heel snel gevonden wordt, hebben dus alle klanten hier last van. Dat risico is gewoon veel te groot en dat is in het verleden al gebleken. Dit ondanks dat de Ziggo mailserver een goed spamfilter heeft en op een gegeven moment de mail wel zal stoppen, maar dan kan het al te laat zijn.
Ook om die reden zijn er al restricties voor klanten die via de smtp-server van Ziggo versturen, namelijk een maximum aantal mails per dag en een max aantal ontvangers per bericht.

Citaat:
Weet je zeker dat je zelf "poort 25 uitgaand" kan gebruiken naar elke willekeurige mailserver? En heb je niet toevallig de SMTP server
van Ziggo in gebruik
Je kunt in sommige gebieden binnen het ziggo-gebied wel naar andere smtp-servers connecten. Dat hangt af of je in het oude casema, @home of multikabel gebied zit. Ik kan smtp gewoon versturen via de smtp-server van mijn hosting provider (wel met inloggen daar natuurlijk). Inkomend staat hier poort 25 wel dicht.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....