Los bericht bekijken
  #39  
Oud 21 oktober 2009, 17:54
aaargh's schermafbeelding
aaargh aaargh is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 juni 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in 1 extra
DTV: Humax iHRD-5100c
Berichten: 465
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Als jij het nodig vind om 1.5TB te verplaatsen over 2 locaties, wat naar jou zeggen prive is, en je neemt daarbij een "eenvoudig" particulier abonnement waarvan je de snelheden kent bij het afsluiten van het abonnement heb je mijns inziens 2 mogelijkheden.

1. Of je investeert geld in de mogelijkheden die er zijn om wel een synchrone verbinding te krijgen waarmee het verplaatsen van dergelijke hoeveelheden data aanzienlijk sneller verloopt.
Ik zit niet heel goed in de DOCSIS standaard, maar volgens mij zijn zowel de TDMA als SCDMA methodes vormen van synchrone communicatie. Afgezien daarvan zie ik niet in waarom synchrone communicatie per se sneller zou zijn dan asynchroon.
Citaat:
2. Of je wilt er verder geen geld in investeren, maar dan moet je ook niet lopen miepen dat het verplaatsen van 1.5TB zo lang duurt.
Hoezo ? Ik ben toch Nederlander, klagen is een nationale sport. Verder is de prijs/prestatie die Ziggo nu levert niet echt geweldig te noemen.
Citaat:
Je hebt het abonnement immers zelf afgesloten, en jij vind het zelf nodig om 1.5TB aan data te verplaatsen over die lijn. Je weet dus waar je aan begon en hoe lang dat ging duren. Had het ook op een HD kunnen zetten en op die manier de data verplaatsen.
Klopt, ik zit dus nog te twijfelen tussen sneakernet en gewoon een paar weken lang de verbinding dichtdrukken. Ik vind het alleen, diep, DIEP triest dat dat in 2009 nodig is, alsof je in een 3e wereld land woont. Dat was het enige waar ik over klaagde.
Citaat:
Net als de keuze van het abonnement is ook dat een keuze die je helemaal zelf gemaakt hebt. Niet tegen een andere partij gaan lopen klagen over keuzes die je geheel zelf maakt.
Ik vind klagen over de keuze van Ziggo om de verbinding te knijpen op 50/5 terwijl daar geen enkele reden voor is (anders dan incompetentie van Ziggo) niet geheel onterecht. Dat jullie tevreden zijn met die snelheid, tja ... als je jarenlang op 20Mbit hebt gezeten kan ik me er iets bij voorstellen. Een kinderhand is snel gevuld.