Los bericht bekijken
  #56  
Oud 21 oktober 2009, 16:36
Henk2304's schermafbeelding
Henk2304 Henk2304 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2009
Locatie: Emmeloord
DTV: Samsung LE32C350 met Ziggo CI+ CAM (Smit); Samsung SMT-C7140; Samsung UE46C6000 met KPN iTV
Berichten: 532
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door AW78 Bekijk bericht
Dat komt omdat de 16:9 feed gewoon de 4:3 feed VERVING. Met de HD zenders moeten ze het DUBBEL aanleveren, daarom willen ze er waarschijnlijk extra geld voor.
Het is nog leuker: van veel zenders (de meest bekeken) bieden ze ook nog eens een analoog signaal aan. Toen daar een SD-versie van kwam moest je niet extra betalen. Ik vindt het niet erg dat een aantal (doelgroepen)zenders niet in het basispakket zit. Als ik die wil moet ik ervoor betalen, maar dan krijg ik ook extra inhoud (programma-aanbod). Welke zenders wel of niet in het basispakket zitten wordt vastgesteld in overleg met de programmaraden. Die bepalen soms voor niet-courante zenders dat ze niet meer analoog maar alleen nog digitaal in het basispakket worden opgenomen, of in een aanvullend pakket (wat ik eigenlijk kwalijk vind). De zenders die nu in het HD-pakket zitten bieden ook een ander programma dan de zenders met dezelfde naam in het basispakket (Discovery HD bijvoorbeeld is niet hetzelfde als Discovery SD/analoog, die onderling wel gelijk zijn). Dan is het een echte uitbreiding van het aanbod waar je extra voor zou kunnen betalen. Maar ik neem aan dat RTL/SBS HD dezelfde programma's uitzenden als hun SD/analoge evenknieŽn en dan is het meer van hetzelfde met alleen een wat betere beeld(en soms geluids)kwaliteit. Eurosport HD levert wel hetzelfde programma op analoog/SD/HD en zit gewoon in het basispakket (HD levert daar ook nog eens breedbeeld, wat bij analoog/SD niet zo is).
Het basispakket wordt al uitgekleedt qua analoge zenders. Als dat over een paar jaar voltooid is gaan ze natuurlijk de SD-zenders afbouwen ten gunste van HD. Als die HD-zenders dan allemaal in extra pakketten zitten blijft er van het basispakket weinig meer over en betalen we ons blauw aan aanvullende pakketten om hetzelfde aanbod te houden als we tot nu toe gewend waren.
Kortom: als een HD-zender qua programma een uitbreiding is op het bestaande zenderaanbod heb ik er geen enkele moeite mee dat zo'n zender in een aanvullend pakket komt, maar als een HD-zender alleen een HD-versie is van een zender in het basispakket hoort die ook HD-zender gewoon thuis in het basispakket, zonder extra kosten.
__________________
L8r, Henk