Los bericht bekijken
  #9  
Oud 21 oktober 2009, 15:56
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door exroosje Bekijk bericht
Misschien zit hier wel het probleem met die teletekst. Wie zegt dat de cisco het teletekst signaal uit de programma stream zelf haalt. Hij heeft immers ook nog een modem aan boord.

Misschien hebben ze het er zo wel bij geflanst. Dan gaat het dus nooit werken als ondertitel bron...

Vandaar dat ziggo een paar apparaten heeft staan die teletekst subs voor een specifiek kanaal omzet naar DVB subs. Die worden echter juist voor buitenlandstalige kanalen ingezet, zoals discovery, natgeo etc Of zelfs nog kleinere.....
Huh? Een digitaal kanaal bestaat uit een aantal componenten wat ook wel de Elementary Streams (ES) worden genoemd. In de Service Information (DVB-SI) wordt bij het digitale kanaal exact gedefinieerd uit welke componenten een kanaal allemaal bestaat waaronder bijvoorbeeld de teletext ES. Niks geen geflans, maar gewoon gedefinieerd in de DVB specificaties en ze worden ook verwerkt door alle digitale ontvangers behalve de Cisco.

Verder wordt bij het weergeven van een digitaal TV kanaal wordt geen gebruik gemaakt van het modem. Dat modem dient alleen maar als retourkanaal dat bijvoorbeeld nodig is voor de selectie van een Video On Demand film of programma. Zelfs de gekozen Video On Demand film of programma wordt vervolgens weer via een tuner in de Cisco opgevangen en weergegeven. Daar komen geen IPTV of dergelijke technieken aan te pas.

Dat Ziggo nu besloten heeft om voor sommige kanalen zelf de DVB ondertitelingen toe te voegen die gegenereerd wordt op basis van de teletext ondertiteling is alleen maar ingegeven door het ontbreken van de teletext ondertiteling ondersteuning van de Cisco. Een lapmiddel dat ze niet voor alle kanalen met alleen teletext ondertiteling inzetten.