Los bericht bekijken
  #105  
Oud 21 oktober 2009, 13:43
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door buisj Bekijk bericht
Ik heb 2 vragen over Win7:
1) Kun je met Win 7 upgrade een schone installatie op een lege partitie of harddisk doen, zonder dat eerst Vista geïnstalleerd moet worden ? (Bij clean install van Bijv. Vista hoefde je alleen even de XP-installatie disk te laten lezen).
Bij een upgrade moet er altijd een host OS op de schijf staan. Of zoals met Vista, in ieder geval een originele CD van het vorige OS te zijn om te checken. Je kan echter niet upgraden van x86 naar x64 bijvoorbeeld. Maar de kosten van een upgrade versie en een OEM versie verschillen ruim 30 euro. Ik zou altijd voor een OEM versie gaan, die is zelfs goedkoper dan een 'upgradeversie'. Het is altijd verstandig een clean install te doen. Het is niet voor niets een nieuw besturingssysteem.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door buisj Bekijk bericht
2) Is een oem-licentie onbeperkt bruikbaar, m.a.w. is deze licentie écht alleen op één pc bruikbaar of mag je ook hardware wijzigen zonder dat misschien je licentie verloopt of zoiets ?
Ik heb 2 jaar lang Vista Ultimate OEM gebruikt en ja, te intensieve hardwareveranderingen zorgden er wel voor dat de activatie verliep. Echter, bel je gratis naar Microsoft en leg je uit de je een clean install hebt gedaan en dan krijg je weer een nieuwe activatiecode (licentie blijft bruikbaar!). En heb de Vista-licentie toen meegenomen naar een nieuwe PC welke ik nu heb. Dus... het kan wel. Bij andere mensen heb ik dit zo ook gedaan. Nieuwe PC? Gewoon Vista OEM van vorige PC meenemen. Geen problemen.

Laatst gewijzigd door Ed; 21 oktober 2009 om 13:50