Los bericht bekijken
  #53  
Oud 21 oktober 2009, 13:20
propper's schermafbeelding
propper propper is offline
Member
 
Geregistreerd: 2 juni 2008
Locatie: groningen-@home
DTV: Samsung DCB-H360RSA
Berichten: 88
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Henk2304 Bekijk bericht
Het verschil tussen SD en HD zit wat mij betreft op hetzelde niveau als het verschil tussen 4:3 en 16:9, hoewel ik misschien de overgang naar 16:9 nog wel belangrijker vind dan HD. Voor die overgang moesten de omroepen ook aanpassingen maken, maar daar hebben we niets extra's voor hoeven betalen. Zoals ik hierboven al aangaf zie ik niet spectalulair veel verschil tussen SD en HD (dat verschil was er bij 16:9 duidelijk wel: de zwarte balken links en rechts van het beeld waren opgevuld en voor die mensen die het 4:3 beeld lieten oprekken naar breedbeeld waren de beeldverhouding weer normaal, cirkels weer rond en de afgebeelde personen niet meer dik).
Dus nogmaals ik ga daar niet extra voor betalen en hoop nog steeds dat iedereen er zo over denkt. Als we onze poot stijf houden komt er vanzelf meer HD-content in het basispakket. Enkele van bovenstaande reacties geven mij echter de indruk dat er toch weer een behoorlijk aantal mensen is dat wel slaafs achter Ziggo, RTL, SBS et al aanloopt en weer in de buidel gaat tasten voor HD; jammer!
Ik vindt de vergelijking tussen 4:3 en 16:9 en nu SD en HD niet helemaal correct. Toen 4:3 overging naar 16:9 had je geen twee zenders naast elkaar zoals nu wel bij SD en HD het geval is. Lijkt mij dus logisch dat het meer geld kost. De vraag is dan of je de klant voor de extra kosten moet laten opdraaien of dat je het moet zien als een investering in de toekomst wat zich straks terug verdient door de reclame inkomsten.

Als in dit geval beide partijen hun poot stijf houden, vraag ik mij af of er op korte termijn meer HD zenders bij komen. Onderhandelen is dus het motto, en dat is denk ik ook wat er gebeurt.