Los bericht bekijken
  #4  
Oud 21 oktober 2009, 11:35
jojet's schermafbeelding
jojet jojet is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 augustus 2005
Locatie: -multikabel
Berichten: 55
Standaard

Ook ik heb (postcode 2135) verbindingsproblemen.

In de eerste plaats snelheidsfluctuaties, 's morgens prima (47mbit) maar 's avonds soms heel dramatisch (1 mbit). Soms ook zulke fluctuaties overdag.

Nog veel storender is dat mijn internet eruit klapt. Ben het nu aan het bijhouden maar het is nu al twee keer zo dat elke keer van dinsdag op woensdag ik woensdagochtend moet constateren dat ik geen verbinding meer heb (dat zie ik vanaf 07.00 uur aangezien ik dan weer het net op ga). Op zich had ik deze problemen al langer en in het begin dacht ik dat het aan de router lag. Verschillende routers geprobeerd maar probleem bleef hetzelfde. Bovendien hadden de pc's in mijn netwerk via die routers wel gewoon contact met elkaar met de normale snelheden. De problemen zijn ontstaan sinds ik de Arris modem heb: zowel de snelheidsfluctuaties als in een keer geen internet. Wat betreft het laatste probleem: geen idee of dat zo is maar het lijkt wel of de modem kennelijk een restart doet waardoor weer nieuwe ip adressen komen en de router dus ook moet worden geherstart.
Geen idee of dit zo is aangezien ik de modem niet kan uitlezen als ik online ben en weet ook niet of dit wordt opgeslagen in een log of zo. Vind het wel behoorlijk irritant zeker nu er een regelmaat lijkt te zijn: de afgelopen twee weken dus telkens van ergens dinsdag 24.00 uur tot woensdag 07.00 uur gebeurt er iets met de modem!?

Ligt dit aan Hoofddorp of zijn er andere ideeen?


john

Laatst gewijzigd door jojet; 21 oktober 2009 om 12:57