Los bericht bekijken
  #16  
Oud 20 oktober 2009, 15:59
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.465
Standaard

Klanten denken daar anders over :

Citaat:
Een pc met internet, tv en telefoon zijn levensbehoeften. Kunnen mensen dat niet betalen dan is er sprake van armoede.
Dat blijkt uit het rapport ‘Genoeg om van te leven’ van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Ze onderzochten wat Nederlanders een minimaal acceptabele levensstandaard vinden.
Om boven de minimumgrens te functioneren moet iemand volgens de meerderheid van de bevolking in elk geval zelfstandige woonruimte hebben, gezond kunnen eten en nieuwe kleding kunnen kopen. Ook een eigen computer met internet, een tv en telefoon worden beschouwd als eerste levensbehoeften.
Nederlanders menen dat sprake is van armoede als mensen louter geld hebben voor de meest primaire zaken. Om het leven een beetje kwaliteit te geven, moet er ook geld zijn voor verzekeringen tegen ziektekosten, brand en inbraak. Elke dag warm eten achten we niet noodzakelijk, maar verjaardagen moeten wel kunnen worden gevierd. Bovendien moet er budget zijn voor recreatie en een lidmaatschap van een sportclub.
De deelnemers aan het onderzoek zijn het erover eens dat de bijstand in ons land hoog genoeg is om de noodzakelijke spullen te kunnen aanschaffen. Van het minimumloon kan een alleenstaande zelfs nog tot 400 euro in de maand sparen, zo luidt de algemene opinie. Maar als er kinderen zijn, geven beide inkomens grote risico’s op tekorten.
Bron: Telegraaf.