Discussie: Ziggo in TROS Radar
Los bericht bekijken
  #75  
Oud 20 oktober 2009, 15:33
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Isis Bekijk bericht
Ik vraag me overigens af waarom je nog niet bent overgestapt als je zoveel klachten hebt... (vroeg ik me bij die mensen in de uitzending ook af, trouwens).
Dat zou toch wel heel erg makkelijk zijn voor een bedrijf met zoveel klanten. Doe je het dan als bedrijf goed als de "klagers" allemaal maar hun mond houden en overstappen naar een andere aanbieder? Moet je als je het niet eens bent met de huidige regering maar het land verlaten of mag je je laten horen? En hoelang kan je dat overstappen als klant volhouden als alle telecom bedrijven in Nederland een vergelijkbare mentaliteit blijken te hebben?

Dit nog afgezien van de vraag waar je dan naar moet overstappen. In theorie is er misschien keus, maar in de praktijk ligt dit veelal anders. De kabelbedrijven hebben een soort histories gegroeid monopolie, zeker als het gaat om vergelijkbare technologische mogelijkheden. Zolang het gaat om minderwaardige en/of technisch beperktere infrastructuren dan willen de kabelbedrijven er maar al te graag op wijzen dat er sprake is van concurrentie, maar zodra er ergens sprake is van initiatieven die vergelijkbaar of beter zijn dan de kabel dan zijn ze er middels hun branchevereniging NLkabel als de kippen bij om dat soort initiatieven de kop in te drukken. En lukt dat niet dan gaan ze Sinterklaas spelen met het weggeven van "gratis" ontvangers om de klanten zich vooral niet te laten inschrijven bij het nieuw op te zetten infrastructuur in de hoop dat het initiatief dan alsnog wordt afgeblazen. Uiteraard mogen de overige klanten die goedgeefsheid van Ziggo bekostigen via te hoge abonnementstarieven.