Discussie: Ziggo in TROS Radar
Los bericht bekijken
  #62  
Oud 20 oktober 2009, 12:45
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.972
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sjaool Bekijk bericht
Generaliserend of niet maar het meerendeel van de mensen waarbij ik heb moeten helpen om Ziggo aan de gang te krijgen waren toch van wat hogere leeftijd.
Heeft in mijn geval niks met vooroordeel te maken.
Zal ongetwijfeld waar zijn. Maar als ik naar mezelf kijk: ben 36 (dus toch niet echt oud....) en heb toch redelijk verstand van internet, netwerken en dergelijke.
Probleem waar ik steeds bij de helpdesk tegen aanloop is dat ik vaak al meer geprobeerd heb dan de helpdesk medewerker in het script hebben staan en de gemiddelde helpdeskmedewerker vervolgens kennelijk in paniek raakt als hij of zij een klant aan de lijn heeft die er meer van weet als hij/zij.

Gevolg:
- of hoorn wordt er op gegooid (ronduit onbeschoft! Dit kan echt niet tenzij de klant zelf kwetsend wordt);
- of je krijgt een volslagen onzin antwoord in de trant van idd de sleuven van de modem stofzuichen, uw kabels zullen wel uit zichzelf plots verroest zijn, u moet ook een iTV abonnement hebben om Nederland 1/2/3 op de Cisco te kunnen ontvangen oid. Heb ze echt allemaal gehoord.

De UPC helpdesk was ooit ook erg slecht toen ik daar klant was (7 jaar UPC klant geweest toen ik in Rotterdam woonde), maar die zijn a) echt fors en merkbaar verbeterd en b) vertelde nooit volslagen onzin aan de lijn. Daar vertelden ze 'sorry meneer, u heeft duidelijk al meer geprobeerd dan ik kan verzinnen, excuus, ik moet het intern doorzetten'. Ook frustererend, maar beter dan volslagen onzin.

En ho maar om door te zetten naar tweede lijn. Wordt elke keer dat je doorzet naar tweede lijn je bonus/variabele beloning gekort of zo?

En dat terwijl als je het echt beu bent en Infje/Kitaro op dit forum PMed het binnen no time geregeld is en je wel serieus antwoord krijgt.

Kortom: wat Ziggo ook zegt, de kwaliteit van de helpdesk is echt zwaar onder de maat. Ik begrijp het idee van 1ste lijns / 2de lijns support om de inderdaad technisch analfabeten die de COAX eruit trekken als de stroom er af moet eruit te filteren voor de dure mensen die wel verstand hebben, maar een tweede lijns medewerker krijgen is nu volslagen onmogelijk. Daar moeten ze echt wat aan doen.

En facturatie is een volledige puinhoop na elke mutatie. Ook dat kan ik helaas uit ervaring bevestigen (al was het in mijn geval nadelig voor Ziggo en voordelig voor mij: drie maanden Alles-in-1 Extra plus de Cisco decoder zijn nu bijna anderhalf jaar later nog steeds niet gefactureerd. Bij elkaar zo'n 500 euro).

Nogmaals: zelf geen problemen. Maar genoeg problemen gehad om te weten dat Radar absoluut NIET overdrijft.

Vind dus ook de Ziggo directie schandalig onverschillig. Misschien iets te veel naar Dirk Scheringa gekeken en net zoals Dirk denkend dat ze er toch wel mee weg komen?

Enige reden dat ik niet weg ga is dat ALS het werkt de producten van Ziggo uitermate uitstekend zijn en veel beter als alle beschikbare concurrenten hier. Ook mensen als Kitaro/Infje (dank nogmaals!) zijn echt goud waard voor Ziggo.